Звернення Бучка Б.Л. до ромів Закарпаття через COVID–19




На території Закарпатській області, як і по всій Україні спостерігається складна епідеміологічна ситуація у зв’язку із стрімким  поширенням гострої респіраторної хвороби COVID–19. Кожного дня динаміка зараження тільки зростає, фіксуються анти рекорди по кількістю заражених та нажаль летальних випадків, з різних вікових категоріях.     На початку тижня з відповідним зверненням до мешканців Закарпатської області звернувся перший заступник голови Закарпатської обладміністрації Олег Коцюба, який звернувся до Міжконфесійної Духовної Ради Закарпаття з проханням, враховуючи складну епідеміологічну ситуацію в області, звернути увагу керівників релігійних організацій області на забезпеченні дотримання духовенством та віруючими, визначених законодавством карантинних обмежень, пов’язаних із поширенням COVID–19, під час проведення богослужінь, релігійних обрядів.
Також, 14 листопада 2020 року голова «Закарпатського обласного Товариства ромів «Роман Чгіб», авторитетний лідер ромської національної меншини Бучко Б.Л. провів відповідну робочу нараду із членами «Ромської громадської ради при Закарпатський ОДА», під час якої обговорювалась загрозлива епідеміологічна ситуація у зв’язку із збільшенням кількості захворювань на коронавірусну інфекцію та піднімались питання введення в Україні карантину «вихідного дня». За результатами наради, присутніми одноголосно прийнято рішення провести в ромських компактних поселеннях роз'яснювальну роботу. Відповідна заява з’явилася у Бориса Бучка на його особистій сторінці у соціальній мережі де він наголосив: «Закликаємо носити маски у громадських місцях та дотримуватись дистанції. Бережемо своє здоров'я та здоров'я близьких! Ромале, меркінен пре песте!!!»    
Також, нагадаємо свіжу статистику щодо COVID-19 на Закарпатті станом на 9:00 год. 14 листопада 2020 року, а саме вона виглядає натупним чином: за минулу добу у 382 осіб підтверджено коронавірус методом ПЛР; 8276 закарпатців, у яких було підтверджено коронавірус методом ПЛР, одужали; загалом з початку пандемії у 19214 закарпатців встановлено діагноз COVID-19, із яких – 1686 медики та 992 діти; 462 людина померла, за минулу добу 5, із підтвердженим діагнозом COVID-19 методом ПЛР; Станом на ранок 14 листопада в області проведено 136734 досліджень COVID-19 методом ПЛР, 1950 за добу.     Закликаємо мешканців Закарпатської області берегти себе, дотримуватися заходів безпеки, бути розумними та здоровими.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.