На Закарпатті популяція вовків виросла вчетверо

В Україні почастішали напади вовків на звірів, домашню худобу та людей -- повідомив головний спеціаліст Управління мисливського господарства Микола Мироненко.

Якщо в 2007 році українська екологічна організація просила Міністерство охорони природи внести вовка у Червону книгу, то сьогодні тільки в Закарпатській області їх популяція виросла майже вчетверо.

"Крим завжди був без вовків. А зараз вовка можна побачити на набережній Ялти. У 2005 році у рамках боротьби зі сказом диких тварин по лісах з вертольотів були розкидані приманки з антирабічною вакциною, яку закупили в Германії. Але результат був мінімальний", - заявив М. Мироненко.

Популяція вовків призвела до "окупації" тих областей, де їх ніколи не було, а саме: Кіровоградська, Луганська, Чернігівська, Херсонська, Одеська та АР Крим. Вони стали нагло заходити у подвіря до людей, нападати на худобу та наносити шкоду.

"Тому існує лише один спосіб остерегти українських громадян від вовків - їх відстрілювати. Стаття 33 про мисливське господарство та полювання передбачає відстріл та відлов вовків мисливцями, єгерями та службою охорони лісу у мисливський сезон. Територіальні органи влади з питань лісового та мисливського господарства безоплатно забезпечують мисливців, які добувають зазначених тварин, набоями та іншим необхідним спорядженням, встановлюють для них відповідні винагороди", - повідомив М. Мироненко.


Джерело:zakarpattya.net.ua

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.