РПЦ є «скрєпою» СРСР і прагне його відновлення, – митрополит Симеон

Митрополит Вінницький Симеон (Шостацький) назвав РПЦ скрепою СРСР, яка хоче його відновлення і діє на всіх пострадянських країнах.Про це митрополит ПЦУ розповів в інтерв’ю.
«Те, що відбувається сьогодні в церковному середовищі, це також своєрідний напрямок гібридної війни, тому що на цей час хтось хоче відродити Радянський Союз. Він вже розвалився в цілому. Але якщо взяти церковне середовище, то виходить, що РПЦ, яка по усіх колишніх республіках ще діє, вона є скрепом того, і тому є великий духовний вплив тої країни-агресора, якою є Росія на сьогоднішній день», – зауважив митрополит.
Він зазначив, що Росія веде гібридну війну в Україні в тому числі за допомогою РПЦвУ.
«От чого Московська Церква в Україні або УПЦ МП не сприймає ПЦУ? Якраз того, що одні дійсно вірять у те, що їм кажуть, а інші просто виконують свою роботу, на превеликий жаль. І ми бачимо це по тому, що та гібридна війна продовжується на духовному фронті», – сказав митрополит Симеон.
Він додав, що парафіяни, які ходять до церков Московського Патріархату, це розуміють та йдуть з храму, як тільки починається проповідь.
«Кажуть, що ми стоїмо тільки до «Отче Наш», а потім ідемо, бо потім починається вже проповідь, а проповідь – це вже політика», – розповів митрополит Симеон.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.