Увага. На Закарпатті виявили попа українофоба

Священник Російської Православної Церкви в Україні Віктор Палош вважає, що українська мова не є бажаною на Закарпатті. Його обурила проповідь ієрарха ПЦУ про щиру і палку молитву рідною мовою.Про це він написав у коментарі під дописом у Facebook.
«Звідкіля це на Закарпатті молитва українською мовою називається рідною і бажаною????», – написав 29 серпня священник РПЦвУ Віктор Палош, відреагувавши на проповідь ієрарха ПЦУ єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія (Рудніка), який називає українську мову бажаною і рідною.
«Ми стоїмо в цьому храмі вільно і спокійно. Ми не боїмося, тому що показали всьому світові, що за нами правда… За нами стоїть Бог і ми з Богом і Богородиця з нами. Це чудо, бути при таких великих подіях… що може бути краще для Господа, як щира молитва, рідна, палка», – йшлося в проповіді єпископа ПЦУ, що викликала обурення з боку служителя Моспатріархату на Закарпатті.
Ужгородський протоієрей РПЦвУ Віктор Палош вже був заборонений в служінні 23 грудня 2014 року архієпископом РПЦ в Ужгороді Феодором (Мамасуєвим) після рапорту-скарги групи благочинних Мукачівської і Ужгородської єпархії РПЦвУ за свої дописи і коментарі в соцмережі. Пізніше він був відновлений в служінні.
Віктор Палош є також головою так званого «Ужгородського молодіжного братства імені преподобного Алексія Карпаторуського».
Алексій Карпаторуський – закарпатський православний архімандрит, активіст москвофільського напрямку.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.