Румунська Церква визнає ПЦУ

За повідомленням Вікторіанського братства, Румунська Православна Церква вже готова визнати ПЦУ і для цього немає якихось перешкод чи спротиву, але водночас вона не хоче сваритись із Росією. Румунська Церква визнає ПЦУ після нової хвилі приєднання громад до Української Церкви.
Про це розповів єрарх ПЦУ архієпископ Тернопільський Нестор (Писик) в інтерв’ю tenews.org.ua. Він спілкувався з митрополитом Румунської Православної Церкви Нифонтом і розповів про ставлення цієї Церкви до ПЦУ.

    «Так, ми встигли поспілкуватися після богослужіння і потім, під час святкової трапези. Головною темою справді було питання визнання нашої Церкви. Якоїсь агресії чи спротиву з боку митрополита Нифонта не було – звичайна розмова. Але спілкування церковних дипломатів у цьому разі не означає якихось кроків до визнання. Ієрарх Румунської Церкви розпитував про наші справи, розповідав, як до них доходить інформація про ПЦУ, як ситуацію представляє Росія. Наголошував, що поки не почнуться масові переходи парафій до помісної Церкви, доти виглядатиме, що половина населення України є проросійською. Прямо сказано не було, але зрозуміло, що через Україну вони не хочуть сваритися з Росією, поки не бачать реальних кроків до об’єднання Церков у нас. Тобто поки наша Церква в Україні не стане в рази більшою, ніж російська», – розповів архієпископ ПЦУ.

На його думку, поки важко сказати коли відновляться масові переходи до ПЦУ.

    «…Зважаючи на байдужість великої частини людей – нескоро. Адже більшість тих, хто досі є парафіянами РПЦвУ, добре розуміють, що це російська Церква. Навіть десятки переходів в окремих єпархіях – крапля в масштабах України», – підсумував архієпископ Нестор.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.