Науково-технічні розробки УжНУ були представлені на Міжнародному форумі (ФОТО)

11-12 жовтня 2012 року Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України на базі Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара та Національного центру аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова був проведений Міжнародний науково-практичний Форум "Наука і бізнес - основа розвитку економіки".

Мета Форуму - демонстрація наукових здобутків провідних вищих навчальних закладів та наукових установ України, налагодження контактів між науковими закладами країни та бізнесом, виробничими підприємствами та організаціями. У Форумі брали участь представники 80 провідних вищих навчальних закладів України, Росії, Казахстану, Туреччини та 25 підприємств України. Очолював роботу Форуму Перший заступник Міністра МОНМС України Є.М. Сулима. В рамках роботи Форуму проводилась виставка закінчених вузівських наукових розробок, готових або частково готових до впровадження, загалом було продемонстровано майже півтисячі науково-технічних розробок.

Активну участь у роботі Форуму взявУжгородський національний університет. Делегацію УжНУ очолював проректор по наукові роботі член-кор. НАНУ, проф. Височанський Ю.М., а наукові розробки представляли докт. тех. наук, проф. Козубовський В.Р. та канд. фіз.-мат. наук, доц. Головач Й.Й.

На стенді УжНУ були представлені біля 40 науково-технічних розробок наших вчених, а також спільні розробки з науковцями Росії, Білорусії, Литви та інших країн. Це розробки, які впроваджені у виробництво, готові до впровадження або мають високу ступінь готовності до впровадження за такими пріоритетними напрямами, як енергозберігаючі технології та енергозбереження, машинобудування, приладобудування, нові матеріали, охорона здоров’я, охорона навколишнього середовища, міжнародне науково-технічне співробітництво.

Особливе зацікавлення у відвідувачів виставки та бізнесових кіл викликали розробки НДІ фізики і хімії твердого тіла (нові оптоелектронні матеріали) та НДІ засобів аналітичної техніки (газові сенсори на широку номенклатуру газів та газоаналітичні прилади на їх основі). Найбільш плідні перемовини відбулися з представниками НТЦ "Найсучасніші інновації гірничорудної індустрії" (м. Кривий Ріг) та Криворізького національного університету, які зацікавлені у впровадженні цілого ряду розробок УжНУ на підприємствах Криворізького басейну.

Робота Форуму показала, що альтернативи ланцюгу "наука-бізнес-виробництво" немає і майбутнє розвитку вузівської науки полягає у впровадженні результатів науково-технічних розробок у життя.

 

 

 

 

 


Джерело:УжНУ

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.