Золоту медаль отримав ЗакДУ на національній виставці в Києві

16 жовтня у Києві розпочала свою роботу IV Національна виставка-презентація «Інноватика в сучасній освіті». Цього року на виставці свої досягнення у сфері освіти представили 625 навчальних закладів різних рівнів і форм власності, наукові та методичні центри, регіональні і муніципальні органи управління освітою, видавництва, міжнародні установи і представництва. Всього участь у виставці прийняли освітяни з 27 регіонів України.

 

 

На урочистому відкритті організатори виставки (Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Національна академія педагогічних наук України та компанія «Виставковий Світ») вручали нагороди. Серед переможців був і Закарпатський державний університет! Як уже повідомлялося, університет було нагороджено дипломом «Лідер національної системи рейтингового оцінювання вищих навчальних закладів України» (нагадаємо, що у червні ЗакДУ посів 4-е місце у національному рейтингу класичних університетів України, складеного МОНМС України*).

 

Також відбулося нагородження переможців конкурсу з тематичних номінацій Золотими та Срібними медалями. У номінації «Розробка та створення сучасних інноваційних методик і технічних засобів навчання для упровадження в освітню практику» переміг Закарпатський державний університет, якого було нагороджено золотою медаллю та почесним званням «Лауреат конкурсу».

 

Університетську перемогу ми попросили прокоментувати директора Навчально-наукового інституту інформаційних технологій ЗакДУ Ващук О.М.:

 

«Ефективне впровадження інноваційних освітніх технологій неможливе без використання технічних засобів навчання (ТЗН), насамперед, комп’ютерної та периферійної техніки, засобів мультимедіа, мережної техніки. Оптимізація їх використання у навчальному процесі є першочерговим завданням спеціалізованого структурного підрозділу університету – Навчально-наукового інституту інформаційних технологій. Впровадження ТЗН у навчальний процес, інформаційне забезпечення, моніторинг і контроль якості навчання – ось далеко неповний перелік робіт, які виконують співробітники інституту. Зауважу, що більшість технічних засобів, що використовуються в ЗакДУ, розроблені нами самотужки – автоматизована система тестування знань BrainTester, система автоматизації документообігу DocFlow, програмні продукти для створення високоякісних електронних навчальних матеріалів. Це дозволило, окрім суттєвої економії коштів, розробити ТЗН з урахуванням особливостей навчального процесу в нашому університеті, що суттєво підвищує ефективність і комплексність їх використання».

 

У 2012 р. високий рівень власних розробок у галузі інноваційних методик навчання підтвердила і перемога ЗакДУ у міністерському конкурсі на виконання держбюджетної науково-дослідної роботи "Розробка і впровадження інформаційних технологій в навчальний процес".


Джерело:ЗакДУ

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.