У Збройних Силах України триває підсумкова перевірка за 2012 рік

В рамках підсумкової перевірки за 2012 рік військовослужбовці Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України виконали контрольну вправу стрільб зі стрілецької зброї – пістолета Макарова.

 

За словами капітана 2-го рангу Андрія Угольнікова, у виконанні контрольної вправи взяли участь 360 офіцерів, мічманів та військовослужбовців за контрактом з управлінь, відділів, служб та груп Командування ВМС Збройних Сил України.

 

Перед виконанням контрольної вправи військовослужбовці склали заліки зі знання зброї, умов вправи та заходів безпеки при поводженні зі зброєю.

 

Підсумкова перевірка за 2012 навчальний рік завершилась і в Одесі, у штабі Південного оперативного командування.

 

У форматі контрольних занять упродовж тижня військовослужбовці органу військового управління під загальним керівництвом командувача Південного ОК генерал-майора Анатолія Сиротенка відпрацьовували питання, пов’язані з виконанням заходів повсякденної діяльності військ, а також складали заліки з основних предметів навчання.

 

Начальник групи виховної та соціально-психологічної роботи управління Південного ОК полковник Сергій Масленко заявив, що даний захід відбувався відповідно до Плану підготовки на 2012 рік та мав на меті ретельно перевірити як стан готовності до виконання завдань за призначенням всіх структурних підрозділів оперативного командування, так і індивідуальний рівень професійної підготовки кожного військовослужбовця. Особовий склад відповідально поставився до важливого заходу, продемонструвавши високий рівень тактичного мислення, командирську зрілість, фізичну витривалість і влучність в аудиторіях, тирі й на спортивному майданчику.

 

В управлінні Територіального управління “Північ” та підпорядкованих військових частинах і комісаріатах під час складання військовослужбовцями підсумкової перевірки за 2012 навчальний рік акцент було зроблено на якісній професійній підготовці, підвищенні майстерності у володінні стрілецькою зброєю, високому рівні знань, вмінь та навичок з основних предметів бойової, вогневої, спеціальної, фізичної та стройової підготовки.

 

Підбиваючи підсумки виконання вправ з вогневої підготовки, керівник заходу – ТВО начальника Територіального управління “Північ” полковник Ігор Шпак наголосив, що результати підсумкової перевірки стануть основою під час складення оцінних карток військовослужбовців в рамках щорічного оцінювання.

 

Триває підсумкова перевірка за 2012 навчальний рік і у військових частинах та з’єднаннях високомобільних десантних військ.

 

Так, під час проведення контрольних занять у 79-й окремій аеромобільній бригаді Командування Сухопутних військ Збройних Сил України оцінювався рівень бойової підготовки військовослужбовців, злагодженості підрозділів, їх готовності до виконання завдань за призначенням.

 

За словами начальника фізичної підготовки та спорту 79-ї окремої аеромобільної бригади майора Олександра Черниша, під час проведення контрольних іспитів перевірялися сила, спритність, швидкість і витривалість “крилатої піхоти”. За попередніми результатами складання нормативів з фізичної підготовки близько 75% особового складу оцінено на “добре” та “відмінно”.

 

– Вже п’ять років поспіль наше з’єднання – лідер в організації спортивно-масової роботи серед частин високомобільних військ та військ спеціального призначення, – зазначив офіцер.


Джерело:ЗСУ

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.