Головний міліціонер Закарпаття Віктор Русин відповів на численні запитання журналістів

Начальник УМВС України в Закарпатській області генерал-майор міліції Віктор Русин провів брифінг для представників ЗМІ, присвячений питанням підготовки до виборів, які відбудуться 28 жовтня.

 

За словами Віктора Русина, на Закарпатті створено 805 виборчих дільниць, з яких 790 звичайних і 15 спеціальних. Загальна кількість виборців у краї — 955 тисяч 700 чоловік. Вони здійснюватимуть свій вибір з-поміж 55 кандидатів у депутати Верховної Ради України.

 

Наразі міліція провела технічне обстеження вже всіх дільничних виборчих комісій, де відбуватиметься голосування. Всі дільниці забезпечені, як того вимагає закон, засобами відеоспостереження. Самі системи відеонагляду охороняються, випадків крадіжки та пошкодження відеокамер в краї не зафіксовано.

 

Аби належним чином реагувати на всі звернення громадян, забезпечити охорону громадського порядку й безпеку виборців, членів виборчих комісій, спостерігачів, міліція з 20 жовтня переведена на посилений варіант несення служби. На охорону виборчих дільниць задіяно 1650 працівників міліції. В обласному управлінні й у всіх міськрайорганах створено посилені слідчо-оперативні групи (загалом їх чотири десятки), які оперативно реагуватимуть на всі заяви як з приводу виборчого процесу, так і щодо скоєння злочинів і правопорушень загалом. Водночас на самих виборчих дільницях, де йтиме процес голосування, міліціонерам заборонено бути присутніми, вони чергуватимуть поруч. У приміщенні виборчої дільниці правоохоронці з’являтимуться лише за вимогою керівника виборчої комісії, в разі виникнення якоїсь позаштатної ситуації. Міліціонери надаватимуть допомогу, передбачену законом і в межах своїх повноважень. З особовим складом з цього приводу проведено детальний інструктаж, як себе поводити під час виборів, розроблено відповідні пам’ятки для працівників ОВС. А перевірятимуть службу міліції на виборах чотири мобільні групи.

 

 

 

За словами генерала Русина, наразі в міліцію надійшло 66 звернень про порушення під час виборчого процесу. За одним фактом—знищення конкурентами виборчої агітації одного з кандидатів у Мукачівському районі—вже порушено кримінальну справу. Особи двох зловмисників встановлені. По 24 заявах відмовлено в порушенні кримінальних справ, 19 матеріалів направлено в прокуратуру. За 15 заявами триває перевірка.

 

- Запевняю, що міліція повністю забезпечить охорону громадського порядку під час виборів, - наголосив очільник закарпатської міліції. — На всі порушення, незалежно від того, яка політична сила їх допускатиме, буде відповідне реагування.

 

Віктор Русин відповів на численні запитання журналістів.


Джерело:УМВС України в Закарпатській області

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.