На міжнародній конференції УжНУ працюють провідні спеціалісти-землевпорядники

VI Міжнародна науково-практична конференція «Нові технології в геодезії, землевпорядкуванні та природокористуванні» триває на базі УжНУ з 24 по 27 жовтня. До Ужгорода з’їхалися науковці з Пряшева, Будапешта, Києва, Львова, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Чернівців, Кременчука. Розглядають теоретичні аспекти та презентують практичні результати напрацювань.

Пленарні засідання тривають у конференц-залі готелю «Дружба». Згідно з програмою, щодня доповідає від шести до десяти науковців.

Федір Ващук, в. о. ректора УжНУ, доктор технічних наук, професор, співголова конференції під час вітального слова згадав власну дисертацію, у якій робив дослідження на тему землевпорядкування. «Похвально, що навіть через багато років подібні конференції проводяться. Тематика актуальна, тож бажаю плідної роботи, хороших результатів і наукових здобутків, особливо молоді, яка долучається до засідань», — зазначив керівник УжНУ.

На урочистому відкритті науково-практичної конференції побував і заступник голови Закарпатської облради Андрій Сербайло. Він також побажав присутнім хороших результатів роботи: «Сподіваюся, що досвід, який ви тут отримаєте, буде ефективно використаний на практиці».

Попереду в науковців чимало робочих годин, наукових доповідей, а також екскурсії Ужгородом. Прийняття відповідних рішень та урочисте закриття конференції відбудеться 27 жовтня.

 

Наталія Каралкіна, студентка відділення журналістики УжНУ

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.