Журналісти УжНУ тиждень вчитимуться у провідних викладачів зі Швеції, Києва та Черкас

Третій тур проекту співпраці шведського інституту FOJOз трьома університетами України має честь приймати відділення журналістики УжНУ — один з учасників цього проекту. На тиждень обміну досвідом під час тренінгів і практичних занять до Ужгорода з’їхалися 12 професійних медійників зі Швеції, Києва та Черкас. Навчання для студентів і викладачів урочисто відкрили Вероніка Менжун, керівник проекту від Швеції викладач медіаінституту FOJO, що в місті Кальмар, Клас Тур, тренер з цього ж інституту, Юлія Нестеряк, заступник директора Інституту журналістики Київського національного університету, Федір Ващук, в. о. ректора УжНУ, доктор технічних наук, професор та Юрій Бідзіля, декан філологічного факультету, кандидат філологічних наук, доцент.

Навесні цього року четверо викладачів відділення журналістики взяли участь у подібних навчаннях у Швеції. Ще один тур проекту приймав Інститут журналістики Київського національного університету.

Позитивний досвід проведення тренінгів із закордонними колегами відзначив керівник УжНУ Федір Ващук. Журналістом потрібно народитися, цьому навряд чи можна навчити, вважає в. о. ректора УжНУ: «Впевнений, що подібна співпраця обов’язково принесе результати, буде цікавою студентам і тим, хто в майбутньому бачить себе у журналістиці. Сьогодні засоби масової інформації мають чималий вплив на суспільство. Відділення журналістики успішно розвивається і стає освітнім осередком для закарпатських видань. Керівництво підтримуватиме подібні традиції співпраці з європейськими закладами освіти».

Клас Тур, викладач шведського медіаінституту FOJO, зізнався, що Україна для нього — незвідана частина Європи. Тож перед приїздом намагався якомога більше дізнатися про нашу державу. Шведський викладач вважає, що в майбутньому буде застосовуватися такий підхід, що кожен охочий зможе бути журналістом. Технічні можливості для цього безмежні. З негативних прогнозів — падіння тиражів друкованих видань, що вже сьогодні спостерігається у Європі. «Ви входите в еру цифрової журналістики. Сподіваюся, що завдяки таким заняттям ми допоможемо вам долучитися до сучасного мас-медійного процесу», — розповів Клас Тур.

Юлія Нестеряк, заступник директора Інституту журналістики Київського національного університету під час вітального слова зазначила, що УжНУ, зокрема відділення журналістики, залишається надійним партнером їхнього інституту, тож вона щиро сподівається на подальшу співпрацю між освітніми закладами.


Наталія Каралкіна, студентка відділення журналістики УжНУ

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.