Як запобігати торгівлі людьми радилися у Виноградові

У вівторок, 13 листопада, у закарпатському м.Виноградів під головуванням заступника голови Виноградівської райдержадміністрації Михайла Русанюка відбулося засідання постійнодіючої комісії з питань координації зусиль та обміну інформацією щодо запобігання торгівлі людьми. Його учасниками було обговорено низку нормативно-правових актів, які спрямовані на виконання Закону України “Про протидію торгівлі людьми».

 

Як відмічалося виступаючими, на сьогоднішний день торгівля людьми набула різноманітних форм. Наприклад, метою торгівлі жінками може бути примусова праця, використання в домашньому господарстві і промисловому чи сільськогосподарському секторах, народження дитини примусово чи за замовленням, використання в сексуальному бізнесі, і т.ін. Чоловіків переважно використовують на будівництві, у промисловості, сільському господарстві, дітей – у жебрацтві, осіб будь-якої статі і віку – для вилучення і трансплантації органів.

 

За підсумками засідання заплановано в листопаді 2012 року провести навчальний семінар за участі представників органів державної влади, соціальних працівників, громадськості щодо порядку взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми. Одночасно, з метою інформування населення Виноградівщині, буде проведено масштабну інформаційну кампанію через ЗМІ.

 

Джерело:Виноградівска РДА

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.