Правильний шашлик зі свинини

1) Для приготування шашлику не маловажну роль відіграє вибір м'яса. Перевагу віддавати потрібно найменш задіяним в русі частин туші: наприклад - шийний відділ або лопаткова частина. М'ясо змити, нарізати на шматки розміром не менше 4 * 4 * 4 см. М'ясо порізане на маленькі шматки буде менш соковитим.

2) Цибуля ріпчаста очистити від шкірки і нарізати кільцями.

 

3) Як слід пом'яти нарізаний лук, щоб він пустив сік. З'єднати його з м'ясом, додати чорний перець, базилік, лавровий лист і старанно розім'яти м'ясо (мінімум протягом 20 хвилин), а потім залишити його "відпочити" на кілька годин. Проводити таку процедуру за добу не рекомендується.

 

4) Поки прогорають вугілля, насадити шматки м'яса щільно на шампур.

 

5) І ще одна маленька деталь: дрова. Ось цей інгредієнт грає, мабуть основну роль: оскільки може як додати особливий аромат страви, так і безповоротно його зіпсувати. Для приготування шашлику найкраще використовувати дрова з фруктових порід дерев, лозу винограду. А от дрова смолянистих порід дерев використовувати не можна. На тліючих вугіллях м'ясо поступово дійде до повної готовності. Однак відволікатися від процесу приготування або відлучатися від мангала можна: займання вугілля або пропущена готовність м'яса можуть знищити всі старання.

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.