Як правильно лікувати жіночий алкоголізм?

У боротьбі з жіночим алкоголізмом потрібен комплексний підхід. Основний напрямок - корекція соматоневрологічних розладів (ураження алкоголем серця, печінки, нирок, алкогольні енцефалопатія та полінейропатія) і боротьба з головною ознакою захворювання - потягом до алкоголю. Для цього застосовують фармакотерапію та психотерапію.

 

Завдання психотерапії - формування свідомої установки, навчання вирішувати проблеми, повноцінно і комфортно відчувати себе при тверезий спосіб життя і активно боротися з потягом до алкоголю.

 

Програма лікувальної реабілітації досить тривалий процес. Швидкі і доступні методи (кодування, підшивання еспералі, «Торпедо») показали свою неефективність, оскільки вони засновані на страху без свідомої установки на тверезість. При цьому хворі часто «зриваються» і нерідко п'ють ще більше, ніж до лікування.

 

Коли хвора усвідомлено хоче одужати і повернутися до нормального способу життя, успішне лікування алкоголізму цілком реально. Якщо жінка після консультації у нарколога зрозуміє, що пити більше не можна і пора зупинитися, то можна обійтися лікуванням народними засобами. Адже, в першу чергу, жіночий алкоголізм - це психологічна залежність, але не можна применшувати і значення фізіологічних чинників. На початковому етапі, поки алкоголь ще не управляє організмом, можна впоратися і з допомогою психотерапії. Але коли потреба в прийомі алкоголю сформувалася остаточно, потрібен комплексний підхід. Тут потрібні як наркологи, так і психотерапевти та психіатри. Психотерапевт допомагає коригувати сприйняття дійсності і особливими методами переконання викличе до життя силу волі алкоголезалежних пацієнтки. Лікування алкоголізму у жінок - вельми нелегке завдання, справитися з якою може тільки справжнім професіонал, як в наркології, так і в психіатрії.

 

Встати на шлях, що веде до алкогольної залежності, може будь-яка жінка незалежно від соціального статусу. Але ефективність лікування жіночого алкоголізму можливо тільки разом з нею і з її силою волі.

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.