Екс-губернатор Закарпаття Геннадій Москаль: Беркут потрібно розформувати як незаконне воєнізоване формування

Депутат Верховної Ради, перший заступник голови комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Геннадій Москаль пропонує розформувати спецпідрозділ міліції Беркут.

 

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Москаля.

 

"На моє депутатське звернення з приводу правових підстав функціонування спецпідрозділу Беркут Мін’юст України дав відповідь, що жодних наказів МВС щодо затвердження Положення про спеціальний підрозділ Беркут у Міністерстві юстиції не зареєстровано", - цитує депутата прес-служба.

 

На думку Москаля, Міністерство юстиції не зареєструвало спецпідрозділ Беркут тому, що згідно зі ст. 7 закону Про міліцію, на території України забороняється створення військових або інших озброєних формувань чи груп, не передбачених законодавством.

 

При цьому депутат зазначає, що законом Про організаційно-правові підстави боротьби з організованою злочинністю в Україні передбачено лише спецпідрозділ Сокіл.

 

Таким чином, Москаль вважає, що спеціальний підрозділ Беркут необхідно розформувати як незаконне парамілітарне (воєнізоване) формування, що не має необхідної реєстрації у Мін’юсті.

 

Як повідомлялося, раніше Москаль своїм законопроектом № 11418 запропонував парламенту уточнити підстави для можливості використання міліцією спецпідрозділів для охорони громадського порядку.


Джерело:Українські новини

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.