Як вибрати біле вино

Смакові якості вина звеличують поети і письменники, а його цілющі властивості підтверджуються медициною. Якщо вживати помірну кількість цього напою, це охоронить від хвороб серця і благотворно вплине на кров. Вино покращує стан шкіри і волосся, заспокоює нерви і робить характер м'яким. Важливо тільки не переборщити і не перейти грань між користю та шкодою.

 

 

 

Вам знадобиться

- біле вино.

 

 

 

 

Інструкція

 

 

1.Біле вино охолодіть перед вживанням. Тонкий букет напою розкривається при температурі близько 25 градусів, це стосується сухого білого вина. Якщо ви купили десертне вино або шампанське, охолодіть його до 6-8 градусів. Подавайте біле вино до морепродуктів, сиру, паштетів.

2.Вибирайте напій з декількох видів: сухі вина або столові - фортецею 10-12 ° і змістом цукру 0,2%, напівсухі вина - 12 - 15 ° фортеці і цукор 5%, напівсолодкі вина - відповідно 15 ° і 7%, солодкі вина або десертні - 9 ° і 10%. Колір і відтінок варіюються від прозорого світло-солом'яного до густого жовтуватого.

3.У кожній країні, де займаються виноробством, є свої оригінальні винні сорти. Знамениті напівсухі вина Німеччини - "Сльоза Кардинала", "Старі Друзі" і "Чорна Кішка". Угорські - "Шардоне", "Токай самородний", "Мускат" і "Рислінг".

Іспанія випускає сухе вино "Сенсо" і "Кампосоль".

4.Але королевою виноробства по праву є Франція. Популярні такі сухі і напівсухі вина: "Барон д" Аріньяк "," П'єр Марсель "," Бурбон Бланк "," Жан-Поль Бланк Муалем "," Жан-Поль Шене Шардоне "," Л "Ешенауер Бланк", "Бордо Едмон Бланк "і багато інших прекрасні марки. Столові вина Кахетії виготовляють з місцевих сортів винограду - ркацителі, сапераві, Мцване.

5.У білих напівсолодких винах переважає солодкий смак. З кахетинських вин виділяються "Твіши" і "Чхавері".

6.Вміст цукру в десертних винах близько 10%, тому вони мають яскраво виражений солодкий смак. Їх роблять методом купажування - змішування різних сортів винограду з метою отримання певного смаку, букета і тону. Цим десертні вина відрізняються від сухих столових білих вин, які виготовляються з одного сорту винограду.

7.У провінції Шампань на північному сході Франції створюють шампанське - перетворюють ординарне терпке біле вино в ігрящійся легкий напій. Це вино досить слабке - його міцність не перевищує 10-13.5 °. Шампанське подавайте до легкої закуски, сиру, печінкою, фруктам, мигдалю, горіхів і солодощів.


 Джерело:ehow.in.ua

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.