Закарпаття відвідала делегація з Австрії

Минулого тижня НПП «Зачарований край» відвідала делегація з м. Філах Австрійської республіки на чолі з радником мера міста Андреасом Кухлєром. У складі делегації були також бізнесмени, волонтери, представники гуманітарної та природоохоронної сфер.

Гостей зустрічав директор парку Іван Піняшко, який ознайомив їх із діяльністю парку, його значенням та перспективами розвитку. Їх зацікавили заповідні зони – геологічний заказник «Зачарована долина», гідрологічна пам’ятка «Чорне багно» та букові праліси.

Головний лісничий Віктор Симканич та заступник директора з наукової роботи Василь Мочан більш детально розказали про рослинний та тваринний світ парку, пам’ятки історії та культури. Порушувались проблемні питання збереження й відтворення природних екосистем парку, а також перспективи розвитку туристично-рекреаційного потенціалу Іршавщини.

Делегацію супроводжував заступник голови районної адміністрації Микола Сочка, який ознайомив присутніх із історією Іршавщини, перспективами розвитку. Гості відвідали кузню-музей «Гамора» у Лисичові, де сільський голова Ярослав Пальок ознайомив їх із історією села. Вони були вражені процесом роботи кузні. Особливо їх зацікавила вузькоколійка, яка проходить через територію Іршавщини.

На завершення зустрічі було обговорено ряд питань тісної співпраці на майбутнє. Делегація має намір відвідати національний парк «Зачарований край» у більш розширеному складі фахівців природоохоронного напрямку в наступному році.


Джерело:Іршавська РДА

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.