Як вилікувати трихомоніаз у жінок?

Трихомоніаз - одна з найпоширеніших інфекцій, що передаються статевим шляхом. Частота зараження трихомоніазом не залежить від статі, чоловіки і жінки хворіють однаково часто. Зараження трихомонадою відбувається безпосередньо під час статевого контакту. Так само крім шляхи передачі інфекції статевим шляхом може ще бути контактно-побутовий, найчастіше це зараження дітей при недотриманні дорослими елементарних правил гігієни.

 

Збудником даного захворювання є шкідливий мікроорганізм - піхвова трихомонада. І так, поговоримо про нашу сьогоднішню тему «Як вилікувати трихомоніаз у жінок».

 

Для початку коротко розглянемо етіологію хвороби, симптоматику, клініку захворювання і потім вже і перейдемо до лікування трихомоніазу. Інкубаційний період захворювання варіює від семи днів і до одного місяця. При ураженні організму трихомоніазом найчастіше уражаються всі органи сечовивідної системи. Як причини зараження трихомоніазом у жінок, які можна відзначити, це незахищений статевий контакт з носієм захворювання і зараження трихомоніазом майбутньої дитини плацентарний шляхом або ж під час вагітності безпосередньо від інфікованої матері. До клінічних проявів трихомоніазу у жінок відносять зміну кислотно-лужного балансу піхви і зміна гормонального стану жінки. У жінок завжди яскраво виражена симптоматика даного захворювання. Більш часто при цієї хвороби у жінок уражаються зовнішні статеві органи (вульвіт), роздратування і почервоніння слизових оболонок зовнішніх і внутрішніх статевих органів, мацерація промежини і шкіра на статевих губах, хворобливі відчуття при статевому акті, виділення з піхви у вигляді пінистої рідини або зеленої слизу зі смердючим запахом. Так само від всіх жінок відбуваються скарги на хворобливі відчуття при сечовипусканні. У рідкісних випадках при трихомоніазі можуть дивуватися піднебінно-глоткові мигдалини, очі, при ураженні яких діагностується кон'юнктивіт і пряма кишка. Сформований трихомоніаз в хронічній формі може призвести до безпліддя жінки. Серед загальних симптомів трихомоніазу спостерігаються у жінок можна виділити виділення з піхви, безперервний свербіж в області статевих органів, хворобливе відчуття при сечовипусканні, запальний процес на слизових оболонках внутрішніх та зовнішніх статевих органах і хворобливі відчуття при статевому контакті, набряклість піхви. Якщо порівнювати з іншими захворюваннями, то на трихомоніаз схожа гонорея, від якої і стоїть диференціювати дану хворобу. Трихомоніаз у наш час, важко діагностується захворювання, оскільки воно значно відрізняється від картин, описаних у літературі. Спостерігаються дуже мляві випадки трихомоніазу, які важко діагностувати і просто банально переплутати з іншими збудниками. Таке відбувається через млявого і дуже слабкого імунітету у людей. Звичайно ж, так само важливу роль грає самолікування, легкодоступні антибіотики і антибактеріальні препарати змазують клінічну картину, яка і ускладнює діагностування. Для підтвердження діагнозу трихомоніаз беруть матеріал на дослідження для виявлення в ньому трихомонад. Таким матеріалом може служити виділення з піхви.

 

І так перейдемо до лікування, як же лікується трихомоніаз у жінки, які препарати призначають. Спробуємо дати короткий опис і застосування. Прапори або ж метранідазол мають виражений впливом на трихомонаду. Цей препарат дуже хороший тим, що його достатньо прийняти всередину, тобто звичайні таблетки. Ентеральний шлях введення препарату дозволяє всмоктуватися безпосередньо з шлунково-кишкового тракту в кров, де і відбувається кумуляція (накопичення) препарату в дозуванні, згубної для трихомонад. Даний препарат дуже добре і ефективно застосовують для лікування хронічного трихомоніазу і гострого. Форма випуску препарату: таблетирована по 0, 25 і 0, 5 грамів й у вигляді вагінальних супозиторіїв. Кількість прийому і дозування ми не описуємо, за скільки це всього лише опис препаратів. Дозувати і приймати ці препарати можна лише за призначенням лікаря. Тріконідазол або тинідазол так само є засобом для боротьби з трихомоніазом. Форма випуску - таблетки і призначають їх по 0, 5 грамів всередину.

 

Ну і хотілося б ще сказати кілька слів про лікування трихомоніазу у вагітних жінок і дітей. У вагітних, за призначенням лікаря проходять курс лікування метранідазол, який призначаю в кількості 1, 5-2, 0 грама. Той же препарат призначають так само і дітям, але в більш щадною дозуванні і схеми прийому. Дітям призначають прийом перорально (через рот) по одній або трьом таблеткам в день, за призначенням лікаря. Якщо говорити загалом, то лікування трихомоніазу у жінок тривати не більше одного місяця, звичайно ж, за умови дотримання жінкою всіх призначень лікаря. При лікуванні так само необхідно перевіритися партнеру, якого потім буде призначений курс лікування з метою запобігання розвитку хвороби надалі. Звичайно ж, статеві контакти на час лікування строго заборонені обом партнерам. Після того як жінка видужати після хвороби їй потрібно буде ще три місяці відвідувати гінеколога для контролю над захворюванням і в разі чого запобігання рецидиву. Трихомонади дуже важко і довго виводяться з організму. Людському організму потрібно мінімум 18 місяців, щоб позбутися від трихомонад. І то, це термін за умови, якщо партнери чесно лікуються, не займаються сексом під час курсу лікування, не вживають алкоголь. Імунітет після лікування і після того як жінка перехворіє у неї не формується, так що людина може в будь-який момент заразитися знову.

 

Профілактика трихомоніазу дуже проста - уберіг себе від випадкових статевих зв'язків, користуйтеся засобами контрацепції і взагалі будуйте вірні відносини, де ніхто нікому не зраджує. Саме це є запорукою міцного здоров'я у вас і вашого статевого партнера.


Джерело:ubeautys.ru

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.