Грибкові захворювання чоловічих статевих органів

Грибкової інфекції піддаються всі частини тіла людини від голови до ніг. Статеві органи також можуть стати середовищем проживання хвороботворних мікробів. Не секрет, що від грибкового захворювання не застрахована жодна людина.

 

Чоловіки не є винятком, а навпаки навіть схильні набагато більшому ризику отримати це захворювання.

 

Активний спосіб життя, який ведуть багато чоловіків , часто супроводжується підвищеною пітливістю, при цьому не завжди є можливість після виснажливої праці або тренувань прийняти душ. Виникаюча вологе середовище організму є найбільш відповідною для розповсюдження мікропаразитів, які є збудниками грибкових захворювань. Іншою важливою причиною зараження грибковим захворюванням чоловічих статевих органів є любов чоловіків до громадських парилка. У таких місцях грибок відчуває себе комфортно і ризик отримати грибкову інфекцію, зростає в кілька разів. Але не варто також забувати, що дане захворювання поширюється і безпосередньо від людини до людини, тому якщо у Вашої коханої є підозра, то бігом до лікаря, так як лікуватися Вам необхідно разом.

 

; Визначити, що статеві органи зазнали нападу злісних вірусів нескладно. Якщо місце в області паху почервоніло, покрилося висипом, при цьому сильно свербить і з'явилося відчуття печіння - будьте впевнені, що зараза не пройшла Вас стороною.

 

Грибкові захворювання чоловічих статевих органів, бувають різних видів, тому давайте розберемося з найбільш поширеними з них.

 

; Безперечним лідером серед грибкових захворювань є молочниця (або як її називають медики урогенітальний кандидоз). Цей вид захворювання поширений як серед чоловіків, так і серед жінок, причому діти також можуть опинитися в зоні ризику. Цю інфекцію викликають дріжджові грибки з роду Кандіда. Головною причиною, звичайно, може стати ігнорування заходів особистої гігієни. Крім цього, захворювання успішно розвивається в організмі зі зниженим імунітетом, а також при прийомі різних антибіотиків. Важливо відзначити, що якщо жінка може заразиться молочницею і не вступаючи в статевий контакт, то у чоловіків статеві відносини з жінкою, яка вже заражена грибком з роду Кандіда, є найпоширенішим способом інфікування. Симптоми легко виявити при зовнішньому обстеженні. По-перше, шкіра в області паху сильно свербить. На голівці статевого члена з'явилися невеликого розміру почервоніння і наліт білого кольору. У момент сечовипускання і еякуляції виникають хворобливі відчуття. Якщо всі симптоми збігаються, то краще звернутися до уролога, який взявши мазок, зможе поставити остаточний діагноз, а також при необхідності пропише засіб для лікування молочниці (найчастіше це або мазь, або таблетки). Займатися самолікуванням в даному випадку не рекомендується, так як в домашніх умовах Ви можете лише полегшити симптоми протікає хвороби, але підібрати найбільш ефективний метод лікування зможе лише професіонал.

 

Недолікована молочниця може стати причиною іншого захворювання, такого як кандидозний баланопостит. Це захворювання також як і молочниця викликано грибками з роду Кандіда. При кандидозної баланопоститі запалюється головка статевого члена, з'являються почервоніння і біло-сірий наліт. Також як при будь-якому грибковому захворюванні, з'являються свербіж і печіння. До групи ризику потрапляють хворі на цукровий діабет і чоловіки, які останнім перед захворюванням час проходили курс лікування від різного роду бактерій. Але це, звичайно, не єдині причини. Вплинути на розвиток кандидозного баланопостита може все що завгодно: знижений імунітет, хвороби щитовидної залози, фімоз, навіть ожиріння. Також важливо відзначити, що це захворювання досить заразне, тому якщо у Вашої половинки є підозра на кандидозний вульвовагініт, то обов'язково слід застосовувати засоби захисту при статевих контактах. Не варто пускати на самоплив хвороба, так як ускладненнями можуть стати, як стійкий придбаний фімоз або бешихове запалення статевого члена. А це куди серйозніше.

 

Хотілося б сказати ще про одне захворювання чоловічих статевих органів, яке також викликано хвороботворним грибком - це пахова епідермофітія (інша назва цього захворювання облямована екзема). Виникає воно переважно в жарку літню пору, особливо при підвищеній вологості повітря. Якщо Ви виявили у себе маленькі плями в паховій області, які лущаться і сверблять, значить, Вам не вдалося уникнути зараження пахової епідермофітією. Як вже говорилося вище, виявити ці плями можна в основному в паховій області, надалі захворювання починає поширюватися від вогнища зараження на внутрішню поверхню стегон і на область заднього проходу. При запущеній формі захворювання крім свербіння і печіння, уражені ділянки шкіри можуть сильно хворіти. Позитивним моментом можна відзначити, що сам статевий член і мошонка поширенню хвороби не піддаються. Також як з будь-яким випадком грибкового захворювання, при появі симптомів звертайтеся за допомогою до фахівця.

 

І це лише деякі грибкові захворювання. Вже з опису видно наскільки вони небезпечні для чоловічого здоров'я. Але головне в цьому випадку пам'ятати, що найкраще лікування це профілактика хвороби. Тому при застосуванні деяких нехитрих правил, Вам вдасться уникнути великих неприємностей. Статеві органи завжди повинні знаходитися в чистоті, намагайтеся уникати зайвої їх вологості (витирайте статевий орган після сечовипускання, не ходіть у вологому білизна). Після спортивних тренувань приймайте душ. Користуйтеся тільки своїми банним приладдям. Уникайте випадкових статевих контактів. А якщо грибковою інфекцією заражена Ваша половинка, під час статевих актів обов'язково використовуйте засоби захисту.

 

Ці нескладні правила збережуть Ваше здоров'я.

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.