Викладачі і студенти УжНУ взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції

Професорсько-викладацький склад кафедр фізичної реабілітації та теорії і методики фізичного виховання УжНУ, студенти факультету фізичного виховання і спорту взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції товариства лікарів спортивної медицини та лікувальної фізичної культури.

 

30 листопада в приміщенні Закарпатського обласного центру здоров’я відбулася науково-практична конференція товариства лікарів спортивної медицини та лікувальної фізичної культури за участю науковців Пряшівського університету. В конференції взяли активну участь професорсько-викладацький склад та студенти факультету фізичного виховання і спорту УжНУ, а також завідувач кафедри медичної реабілітації, курортології та фізіотерапії інституту післядипломної освіти і довузівської підготовки доцент Петро Добра, доцент кафедри факультетської терапії медичного факультету В.В.Свистак.

Жвавий інтерес в учасників конференції викликала доповідь в.о. декана факультету фізичного виховання і спорту УжНУ, завідувача кафедри фізичної реабілітації, кандидата медичних наук, доцента Олени Дуло на тему «Система підготовки спеціалістів фізичної реабілітації в галузі «Фізичне виховання, спорт та здоров’я людини». У доповіді на підставі чинних керівних документів було вказано місце спеціалістів фізичної реабілітації на ринку праці, визначено перспективи розвитку цієї молодої спеціальності в Україні. Гостру дискусію викликали проблемні питання, а саме: розбіжності у трактуванні термінів «медична реабілітація» та «фізична реабілітація», визначенні посадових обов’язків фізичного реабілітолога з фізкультурною освітою тощо.

У підсумковій промові Юрій Шип, головний лікар обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру дав високу оцінку науково-практичній конференції і підтвердив домовленість на проведення наступної конференції у Пряшівському університеті.


Джерело:УжНУ

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.