Ужгородське товариство інвалідів праці та дитинства «Оптиміст» вимагає від влади низькополі автобуси

Ужгородське товариство інвалідів праці та дитинства «Оптиміст» - громадська організація протягом 20 років допомагає людям з інвалідністю захищати свої права на освіту, працю, медичну та спортивну реабілітацію, безперешкодний доступ до соціально-культурної інфраструктури обласного центру.

На сьогодні на обліку в товаристві налічується близько 500 молодих людей з інвалідністю, які ведуть активний образ життя. Крім Ужгородської молоді з інвалідністю, в місті навчаються та працюють понад 400 людей з обмеженими фізичними можливостями з інших міст та сіл області.

Актуальна проблема, яка хвилює молодь з інвалідністю, – це численні перешкоди на шляху до закладів освіти, медицини, соціально-культурної інфраструктури.

Людині з порушеннями опорно-рухового апарату неможливо пересуватися Ужгородом, тому що тротуари з вибоїнами та ямами, пішохідні переходи вулиць не облаштовані належними спусками (пониженнями), міський транспорт не пристосований для перевезення інвалідів на візку. В Ужгороді немає жодного низькополого автобуса для перевезення інвалідів-візочників. Через це людина, яка хоче, незважаючи на свої вади, навчатися, працювати, бути активною в суспільному житті, змушена витрачати небагатий свій бюджет на таксі. До слова, студентка 1 курсу стаціонарного відділення УжНУ Надія Дьолог, яка пересувається на інвалідному візку, щодня змушена користуватися послугами служби таксі для того, щоб відвідувати заняття в УжНУ нарівні з іншими її однокурсниками.

Вважаємо за доцільне придбати за бюджетні кошти один-два низькополі автобуси для перевезення людей з проблемами у пересуванні. Якщо направити такий автобус по маршруту «Новий район» - УжНУ, то вигоду отримали б не тільки студенти з інвалідністю, а і всі важкохворі жителі міста, які відвідують поліклініку і міську лікарню, що знаходяться в межах маршруту. Таке рішення сприяло би покращенню ситуації з доступністю міста для маломобільних громадян, наближенню його до європейських стандартів.

 

Голова товариства "Оптиміст"

Марко Василина Михайлівна

 

ЗРЦСТРПО "Вибір"

вул. 8-го Березня, 46/107

м. Ужгород, 88015

Закарпатська область

Україна

тел. +38-0312-664066

e-mail: centrvybir@mail.ru

www.vybir-uzgorod.ho.ua

 

 

Джерело: "Анонс Закарпаття"

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.