Секрет катання на ковзанах

Одна з найпопулярніших зимових розваг, яку люблять як діти, так і дорослі, - це катання на ковзанах. В кінці осені вони вже доступнi, а закриті катки придатні для ковзання по крижаній гладі круглий рік. Згадайте своє дитинство, адже, напевно, багато володіли білосніжними ковзанами і каталися по кілька годин поспіль до повної знемоги? Хотіли б ви, щоб ваші діти каталися з таким же захопленням? Безумовно, простіше доручити дитину тренеру з фігурного катання або хокею. Але краще почати iз спільних катань: і дитина полюбить каток, і ви згадаєте минуле. До речі, чомусь психологи рекомендують саме татам робити перші кроки на льоду з майбутніми чемпіонами та чемпіонками.

 

П'ятирічну дитину вже можна віддати на заняття з тренером, а ось трирічному малюкові ви самі можете прищепити бажання кататися на ковзанах. Намагайтеся, щоб у малюка на ковзанці було якесь цікаве заняття, щоб він міг грати, а не зациклюватися тільки на катанні. Наприклад, можна дати йому в руки довгу палицю і з її допомогою котити дитини за собою.

 

Як одягатися. Не одягайте дитину дуже тепло, це утрудняє рухи, але, в той же час, дитина не повинна бути одягнена дуже легко - пару раз впаде, промокне і може захворіти. Кращий одяг для ковзанки - теплий спортивний костюм (як варіант - светр і теплі непромокальні штани), куртка і шапочка (якщо каток відкритий), футболка (краще бавовняна), щільні шкарпетки, рукавички (краще декілька пар, так як діти часто падають). Перш ніж вирушити на відкритий каток, потрібно дізнатися, чи є там камера зберігання або роздягальня з закриватими шафками. Тоді можна переодягнутися і кататися «порожняком». Якщо камери зберігання немає, доведеться подбати про те, щоб після перевдягання залишився мінімум зайвих речей. Ніяких довгих шарфів! Вони небезпечні на ковзанці!

 

Як шнурувати черевики. Черевик не буде сидіти на нозі нормально, поки він не зашнурований правильно. Не варто затягувати шнурівку занадто туго біля пальців, а також у верху черевика. Найпильнішу увагу - дільниці від згину ноги (трохи нижче) і вгору на 7-10 см. У цьому місці черевик повинен бути затягнутий максимально. Якщо черевик правильно зашнурований, неможливо просунути палець під шнурки.

 

Що взяти на прокат. Крім самих ковзанів на багатьох ковзанках можна взяти на прокат також щитки, каски ключки. Дітям до 7 років щитки не обов'язкові, а ось каску взяти потрібно, тому що як би ви за дитиною не наглядали, дотримання елементарних правил безпеки не завадить.


Джерело:secret-press.com

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.