Чопська та Міхаловецька митниці вводять додаткові смуги руху

Цієї середи (12.12.12) на митному посту «Ужгород» відбулася двостороння міжнародна робоча зустріч за участю керівників Чопської та Міхаловецької митниць, на якій йшлося про підготовку та співпрацю митних відомств на українсько-словацькому кордоні під час туристичного сезону у зимові свята.

 

Головний митник Закарпаття Олександр Похилько запропонував словацьким колегам, у разі збільшення потоку, виділити окрему смугу руху для громадян, які їхатимуть до Євросоюзу на відпочинок. На українській стороні на пасажирському напрямку є така можливість – ввести додаткову смугу перетину кордону для туристів. Також Олександр Іванович поінформував свого колегу, що напередодні різдвяних та новорічних свят у пунктах пропуску «Ужгород-Вишнє Нємецьке» та «Малий Березний-Убля» буде збільшено чисельність посадових осіб Чопської митниці з метою уникнення створення будь-яких черг та для прискореного проходження митного контролю громадян та транспортних засобів. Він також запропонував, у пікові дні на кордоні залучати додаткові технічні засоби (мобільні пересувні сканери) для уникнення великих черг перед пунктом пропуску «Ужгород-Вишнє Нємецьке» з обох сторін кордону.

Зі свого боку, начальник митного управління м.Міхаловці Мілан Качурік подякував за своєчасну пропозицію від українських колег провести таку зустріч та слушну пораду щодо введення додаткової смуги для туристів на словацькій стороні. Також повідомив, що вони вже провели робочу нараду зі своїми колегами на кордоні – прикордонниками, та обговорили спільні дії в роботі, аби без затримок проводити митно-прикордонні процедури. Крім цього, 17 грудня буде задіяний додатковий сканер на вантажному напрямку для більш оперативного контролю та пропуску великогабаритних транспортних засобів.

Пан Качурік запропонував начальнику Чопської митниці провести наприкінці січня 2013 року спільну трьохсторонню зустріч з перевізниками з метою роз’яснення проходження усіх необхідних митних процедур з двох боків кордону. Це пов’язано з тим, що останнім часом на адресу їх служби надходять численні скарги водіїв, які нарікають на затримку в оформленні та ніби-то збільшення часових параметрів у проходженні митно-прикордонного контролю на словацькому кордоні. Ця інформація не відповідає дійсності. Визначені Європейським союзом чіткі часові параметри не дозволяють словацьким митникам порушувати їх. На сьогодні досягнуто домовленість з українськими колегами, що максимальна кількість пропущених вантажівок складає не менше 125 одиниць.

 

Насамкінець зустрічі словацькі митники запевнили, що докладатимуть максимум зусиль, аби громадяни та перевізники комфортно перетинали кордон.


Джерело:Чопська митниця

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.