У Міжгірській ЗОШ було проведено тиждень безпеки

Давня дружба єднає школярів Міжгірської ЗОШ І-ІІ ст. з працівниками державної пожежно-рятувальної частини №4 Територіального управління МНС у Закарпатській області, яку очолює підполковник служби цивільного захисту І. В. Іваниш.

 

Ось і цьогоріч у школі проведено Тиждень знань безпеки життєдіяльності, у рамках якого відбулося ряд заходів. Зокрема, за участі працівників служби майора А.Д. Бобика, лейтенанта В. В. Звірича та сержанта Є. М. Бундзяка проведено навчання школярів правильних дій при виникненні надзвичайних подій, ознайомлено з вимогами правил безпеки життєдіяльності. Під час зустрічі, яка мала профорієнтаційний напрям, учні отримали вичерпні відповіді на запитання, а також отримали пам’ятний подарунок.

 

У рамках Тижня безпеки за участі учнів 5-8 класів проведено і виховний захід “Вогонь друг чи ворог”. У цікавій, доступній формі школярам представлено матеріали на протипожежну тематику відповідно їх вікових особливостей. Пролунали тематичні пісні, зокрема, хвилі оплесків присутніх “зігрівала” поява казкових персонажів: Попелюшки, Царівни-жаби, Баби-Яги, Діда і Баби (казка “Золота Рибка”), які презентували літературно-музичну сторінку “Стара казка на новий лад”. Казкові герої зіграли сценки, розповіли, до яких наслідків призводить недотримання правил протипожежної безпеки. Окрасою виховного заходу стали коломийки та пісні на протипожежну тематику, які виконала здібна учениця Іванна Мишанич.

 

Наступним етапом співпраці став конкурс малюнка на тему “Вогонь добрий – вогонь злий”. Гості зі знанням справи оцінювали роботи учнів, визначали переможців. Перше місце зайняла Наталія Мица (5 клас), друге – Іванна Баран (1 клас), третє – Вікторія Шарга (2 клас).

 

Неабиякий інтерес у школярів викликало імпровізоване театралізоване дійство – відвідини Королеви Безпеки з королем, роль яких талановито зіграли учениця 8 класу Іванна Мишанич та семикласник Віталій Корчевський. Після співбесіди з школярами у кожному класі Королева Безпеки вручала пам’ятку “Правила безпечної поведінки учня”.

 

У рамках Тижня безпеки школярі переглянули ряд тематичних відеофільмів, презентацій.

 

Добрим життєвим уроком для школярів стала зустріч з інспектором з дізнання ВДАІ РВ УМВС України в Закарпатській області, старшим лейтенантом міліції В. В. Рущаком, який у доступній, цікавій формі розповів про дотримання правил дорожнього руху, причини виникнення ДТП.

 

Василь Васильович детально проінструктував дітей щодо поведінки під час дорожнього руху. Увазі присутніх було представлено багато ілюстративного матеріалу, яким супроводжувалась розповідь, за матеріалами проведення Тижня безпеки знято відеофільм, готовий для перегляду його учасниками.

Джерело:Міжгірський район

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.