Студентка ЗакДУ відвідала Міжнародний форум з практики Європейського суду з прав людини

Впродовж трьох днів – з 30 листопада по 2 грудня 2012 року – у Дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка високі гості обговорювали важливі проблеми діяльності Європейського суду з прав людини та впливу його рішень на українську юридичну практику. Форум покликаний поглибити знання юристів з практики Європейського суду з прав людини, забезпечити їх навичками, необхідними для супроводу справ у цьому Суді, сприяти налагодженню контактів і обміну думками фахівців.

 

 

 

Марина Бокоч, студентка 4 курсу юридичного факультету ЗакДУ відвідала Міжнародний форум з практики Європейського суду з прав людини, доповідачами на якому були суддя Європейського суду з прав людини від Словенії, представник Секретаріату цього Суду, особи, які у різні роки відстоювали інтереси України під час слухань справ у Європейському Суді, а також провідні українські юристи – науковці та практики.

Відкриття Форуму відбулося за участі міського голови Львова Андрія Садового, проректора Львівського національного університету Мар'яна Лозинського, національного спеціаліста проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні Надії Скрипки й академіка Національної академії правових наук України, професора юридичного факультету Львівського Національного університету ім. Івана Франка Петра Рабіновича.

За словами судді Європейського суду з прав людини Боштяна Зупанчича, цей Форум є важливою подією, яка має на меті сприяти утвердженню верховенства права, демократії та поваги до прав людини в Україні.

«Я вважаю, що проведення такого масштабного Форуму є ще одним кроком України вперед. Адже високий рівень організації і проведення Форуму, вдалий підбір лекторів і охоплення надзвичайно актуальних питань, як у доповідях, так і під час обговорень свідчать про те, що українське суспільство дійсно стурбоване проблемами не тільки виконання рішень ЄСПЛ, але й національного судочинства і законодавства України, тими проблемами, які служать передумовою звернень наших співвітчизників до Стразбурзького Суду», - прокоментувала Марина Бокоч.

 

Джерело:ЗакДУ

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.