Ужгород готується відзначити 1120 річницю міста

Депутати обласної ради прийняли звернення до Верховної Ради України із проханням прийняти постанову щодо відзначення 1120-річчя заснування адміністративного центру Закарпатської області – міста Ужгород.

 

«Місто Ужгород, якому в 2013 році виповнюється 1120 років, має багатовікову історію і належить до найдавніших міст України. Це адміністративний і діловий, освітній і науковий, культурний і духовний осередок Закарпаття, західні ворота України.

 

Однак через обмежені фінансові можливості міста та області упродовж багатьох років незалежності України не виділялись бюджетні кошти на збереження, відновлення і реконструкцію Ужгорода, особливо його центральної (історичної) частини. Через це значна частина системи водопостачання та водовідведення, якій більше 100 років, а також багато будинків-пам’яток архітектури (комунальної форми власності) перебувають у аварійному стані. Це викликає справедливі нарікання місцевої громади, а також гостей і туристів, які відвідують Закарпаття. Тому, з метою гідної підготовки до відзначення 1120-ої річниці Ужгорода, просимо прийняти постанову Верховної Ради України, якою рекомендувати Кабінету Міністрів України утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів, пов’язаних з відзначенням зазначеної дати, розробити та затвердити план таких заходів, у тому числі вирішити питання щодо їх фінансового та матеріально-технічного забезпечення, а також збереження, реконструкції об’єктів історичної та культурної спадщини міста тощо.

 

Впевнені, що позитивне вирішення цієї проблеми суттєво вплине на соціально-економічний та культурний розвиток міста і краю, збільшення кількості туристів та їх позитивних вражень, дасть можливість зберегти для нащадків історичну унікальність та оригінальність Ужгорода», – йдеться в тексті звернення.

 

Прес-служба облради

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.