В Ужгороді розпочала роботу Міжнародна науково-практична конференція

У четвер, 24 січня, в Ужгороді розпочала роботу Міжнародна науково-практична конференція «Методологія та інструментарій соціологічного аналізу транскордонного співробітництва». У роботі конференції взяв участь і заступник керівника краю Володимир Приходько.

Захід відбувається у рамках проекту «Кордони очима людей», який реалізовується на території 4-ох країн: Україна (Закарпатська область), Угорщина, Румунія, Словаччина. Розпочато проект у червні 2012 року, завершення заплановано на травень 2014-го.

- Мета проекту – вивчити за допомогою соціологічних опитувань думку мешканців прикордонних територій про процеси, що відбуваються на кордонах. Хочемо побачити транскордонну співпрацю, всі її плюси та мінуси, так би мовити, очима простих людей, - зауважив координатор проекту, директор Інституту транскордонного співробітництва Сергій Устич.

На конференції, що триватиме 2 дні, учасники обговорять, зокрема, особливості аналізу економічної складової транскордонного співробітництва, методи дослідження соціальних проблем Карпатського Єврорегіону. Зокрема, з доповідями виступлять кандидат історичних наук, заступник голови обласної адміністрації Володимир Приходько та директор Закарпатського регіонального центру інвестицій та розвитку Василь Матій.

 

Прес-центр ОДА

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.