Вуличне освітлення Виноградова стає все світлішим

Виноградівська міська рада чотири роки поспіль стабільно є переможцем всеукраїнського конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування. Останнє досягнення для громади міста – реалізація проекту з реконструкції мережі вуличного освітлення житлового масиву вулиць Першотравнева – Комунальна. Все — з використанням сучасних енергозберігаючих технологій. Мета проекту — сполучення житлового масиву Першотравнева – Комунальна з іншими вулицями міста за рахунок створення освітленого коридору, а також покращення криміногенної ситуації в місті, забезпечення безпеки руху транспорту і пішоходів, зменшення використання бюджетних коштів на енергоносії та експлуатацію обладнання, зменшення обсягів споживання електричної енергії. 

Василь Ціцей, заступник голови міської ради:

 

— Починаючи з 2008 року наша міськрада зажди виходила переможцем у цих конкурсах, нагороджувалась дипломами і, найголовніше, виділялись кошти з держбюджету на реалізацію цих проектів. Останнє наше потужне досягнення і є цей проект з реконструкції мережі вуличного освітлення. Для реалізації проекту було виділено 198 тис. грн. з держбюджету, решта — з місцевого.

 

Віктор Черніков, генеральний директор ТОВ «Закарпаттяелектросервіс»:

 

— Наша організація виступила партнером у цьому проекті. Розробили кошторис, який пройшов державну експертизу і на початку грудня завершили оформлення документів щодо подачі електроенергії.

 

У реалізації цього проекту є новинка – за рахунок спеціальної апаратури автоматичного керування вуличним освітленням можливе регулювання часу увімкнення вуличного освітлення. Зокрема, після 12-ої ночі іде автоматичне відключення кожного другого світильника. Відбулось зниження встановленої потужності світильників за рахунок використання енергозберігаючих ламп — використання сучасних натрієвих джерел світла із значно довшим терміном експлуатації.

 

Термін окупності реконструкції мережі вуличного освітлення окреслений трьома роками.

 

Валерія Каналош, Новини Виноградівщини

 


рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.