Закарпатські учні отримають змогу вивчати угорську як іноземну

 Угорська сторона готова надати допомогу у вивченні угорської мови в різних вузах України. Про це в ході онлайн-конференції на ForUm заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Міхаль Баєр. 

«Під час зустрічі з міністром освіти України Дмитром Табачником я запропонував, щоб з вересня цього року, коли в обов'язковому порядку потрібно буде вчити і другу іноземну мову, в закарпатських школах при бажанні цим другою мовою став угорський», - сказав Байєр.

 

Крім того, за словами посла, необхідно підписати новий протокол про співпрацю, який довгий час не поновлювався і який передбачає обмін стипендіями, стажуваннями, заохочення науково-дослідного співробітництва між українськими та угорськими вузами і науковими центрами.

 

«Важливим є також підписання нової угоди про взаємне визнання дипломів і вчених ступенів з урахуванням того, що старі угоди, які зараз в силі, застаріли і не повністю відповідають Болонському процесу і змінам в угорському та українському вищу освіту», - переконаний дипломат.

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.