Папа Римський Бенедикт XVI закликав католиків Закарпаття молитися за нього

У Ватикані в середу відбулася спільна папська аудієнція - перша після того, як Бенедикт XVI оголосив про своє рішення залишити Святий Престол.

 

"Моліться за мене, за нашу церкву, за майбутнього Папу. Всевишній вкаже нам шлях", - сказав понтифік.

 

Він також подякував віруючим за підтримку.

Папа римський Бенедикт XVI у середу вперше з'явиться на публіці після того, як оголосив про свій намір зректися престолу.

 

Нагадаємо, в понеділок, 11 лютого, 85-річний Папа Римський Бенедикт XVI зробив історичну заяву, висловивши бажання відректися від свого престолу. За словами самого Папи, його рішення було добровільним - просто "немає більше сил, щоб виконувати всі свої обов'язки". "З цієї причини, а також добре усвідомлюючи всю серйозність цього акту, при повній свободі я заявляю, що я відмовляюся від служіння як Римський єпископ, наступник святого Петра", - процитував Бенедикта представник Ватикану, повідомивши, що офіційно зречення відбудеться 28 лютого. Також офіційний Ватикан заявив, що новий Папа може бути обраний на початку Страсного тижня, 24 березня.

Глава прес-служби Ватикану падре Федеріко Ломбарді заперечив повідомлення про те, що причиною рішення про зречення від престолу 85-річного Бенедикта XVI став стан його здоров'я.

 

Між тим, 12 лютого в ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що три місяці тому Папа Римський Бенедикт XVI переніс операцію на серці.

 

Цю інформацію підтвердили у Ватикані, зазначивши, що це було нескладне втручання, яке передбачало всього заміну батарейок в кардіостимуляторі.


ua.korrespondent.net

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.