Губернатор Закарпаття пообіцяв підтримати ветеранів війни в Афганістані

У вівторок, 26 лютого, голова обласної адміністрації Олександр Ледида зустрівся з керівником Закарпатської територіальної організації української спілки ветеранів війни в Афганістані Артуром Шейдіком та головою обласної спілки ветеранів війн Михайлом Куцкіром.

Так, Артур Шейдік попросив сприяння очільника краю у вирішенні кількох проблем. Зокрема, стосовно встановлення пам’ятника герою Радянського союзу Сергію Козлову, - ветерани-афганці планують зробити це до 25-ї річниці виводу військ з Афганістану. Місцева влада вже виділила більше десяти тисяч гривень, збирають гроші й самі ветерани та їх родини, але питання затягується. Олександр Ледида пообіцяв особисто поцікавитися, в чому проблема та надати посильну допомогу.

– Ми видали книгу «Закарпатці у вирі афганської війни». Просимо сприяння, щоб ці посібники закупили для шкільних бібліотек, особливо в тих районах, де живуть ветерани-афганці. Це наша історія, котру мають знати молоді закарпатці, - наголосив Артур Шейдік. Олександр Ледида доручив профільним обласним управлінням взяти питання на контроль.

Проблема, котра традиційно турбує, як зазначили представники ветеранських організацій, - виділення та ремонт житла. Минулоріч, як повідомив начальник департаменту соцзахисту населення Віктор Мацола, афганці отримали 4 квартири. Ще 8 інвалідам війни, учасникам бойових дій в Афганістані та 2 вдовам загиблих здійснено ремонт квартир на суму понад 288 тис. грн. Цьогоріч для ремонтів осель «пільговиків» області заплановано 2,4 млн. грн.

Також Олександр Ледида пообіцяв особисту допомогу у виділенні санаторних путівок для ветеранів-афганців:

– Прошу Вас упродовж тижня визначитись з кандидатурами тих, кому потрібне лікування, - звернувся очільник області до керівників ветеранських організацій. – На моє особисте доручення їм виділять путівки у «Шаяні», «Синяку», «Поляні» та «Гірській Тисі». Є й інший варіант: люди лікуються в області або за її межами власним коштом, а після повернення приносять до департаменту соцзахисту підтверджувальні документи – і ми стовідсотково компенсуємо вартість лікування.

Наостанок керівник області наголосив: питання покращення соціального захисту ветеранів війн перебуває на контролі у Президента України, обласна влада також докладе максимальних зусиль задля вирішення проблем, зокрема, й ветеранів-афганців.


Прес-центр ОДА

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.