Олександр Ледида: Якісна робота «швидкої» - під моїм особистим контролем

У цьому запевнив під час прес-конференції 5 березня очільник Закарпаття. Олександр Ледида зазначив: одним з головних своїх завдань як керівника області вважає саме вдосконалення роботи медичної сфери.

– Перше і головне наше завдання сьогодні – налагодити якісну роботу територіального відділення екстреної та швидкої допомоги. Ви знаєте, що це питання на особистому контролі Президента. Тому 65 мільйонів гривень ми вже запланували саме на «швидку». Не менш важлива тема – повне забезпечення пацієнтів ліками. На це передбачено 94 мільйони. Закарпаття, до речі, залишається одним з небагатьох регіонів України, де в обласних закладах 100-відстокове забезпечення ліками та якісним харчуванням – 40 та 16 гривень відповідно витрачають задля цього на кожного пацієнта щодоби. Маємо і підтримку держбюджету – так, за рахунок державних субвенцій майже 9 мільйонів гривень піде на закупівлю медпрепаратів для швидкої допомоги, по 5,5 млн. – на придбання витратних матеріалів та ліків для медзакладів та обіцяне керівництвом держави відшкодування вартості ліків гіпертонікам, - повідомив голова Закарпатської ОДА.

Також Олександр Ледида розповів про нові проекти в медичній сфері. Найамбітніший – початок зведення обласного перинатального центру. Президент доручив створити такі в кожному регіоні. Проект вже майже готовий, якщо все піде за планом, за підтримки Президента, роботb розпочнуться цьогоріч.

Довідково: Медицина краю у 2013-му отримає 459 млн. грн. – на 25% більше порівняно з минулим роком. Більше 54 мільйонів гривень заплановано спрямувати на фінансування 8 обласних програм, серед яких – програми «Цукровий і нецукровий діабет» та «Розвиток і вдосконалення нефрологічної служби в області».

 

Прес-центр ОДА

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.