Студенти вимагають від влади Ужгорода взаєморозуміння у питанні міського транспорту

В Ужгороді відбулася ініційована студентською профспілкою УжНУ зустріч із владою з приводу вартості проїзду у громадському транспорті. Перемовини зі студентами проводили мер Ужгорода Віктор Погорєлов, заступник мера Юрій Беляков, ректор УжНУ, доктор технічних наук, професор Федір Ващук та депутат міської ради Михайло Рошко.

 

Студенти під час зустрічі зачитали звернення, у яких вимагають врегулювання ситуації з оплатою міського транспорту та створення доступних умов для проїзду. Підвищення тарифів активісти вважають неправомірним та невиправданим.

«Нам сказали, що в місті й так забагато мешканців, які користуються пільговим проїздом, зокрема пенсіонерів та дітей. Але ж студенти не зобов’язані платити за ці категорії ужгородців», - вважає Андріана Завадяк, голова Профкому студентів УжНУ.

Під час зустрічі прийняли рішення про створення в міській раді групи, яка займеться оптимізацією цього процесу. Також домовилися про підписання відповідного договору, який дозволить студентам проходити стажування при міській раді.

Як один із варіантів, у міськраді готові зробити дотацію для проїзду студентів. При розподіленні бюджету на наступний рік, ці пропозиції врахують. Подібне звернення студенти написали й до обласної влади.

Цілком можливо, що для молоді УжНУ організують відповідні абонементи на проїзд, чи спеціальні посвідчення для незахищених категорій, щоб вартість проїзду була зменшена.

Для того, щоб міський транспорт їздив вчасно і сумлінно, запропонували стежити й студентам інженерно-технічного, фізичного та математичного факультетів. Вони займуться розробкою чіткого графіку маршрутних таксі у місті.


Наталія Каралкіна, студентка відділення журналістики УжНУ.


 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.