За результатами прокурорських перевірок виявлено порушення використання надр та водних ресурсів

Закарпатською міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері спільно з фахівцями державної організації «Західна територіальна інспекція державного геологічного контролю» та державної екологічної інспекції було проведено ряд перевірок додержання вимог законодавства про охорону надр, використання і охорону вод та відтворення водних ресурсів

 

Виявлено чисельні порушення господарюючими суб’єктами області вимог вказаного законодавства в частині використання надр та водних ресурсів без спеціальних дозволів. Зокрема, двома підприємствами Берегівського району здійснювалося видобування питних підземних та термальних вод без відповідних ліцензії та дозволу. Господарюючі суб’єкти Іршавського району також користувалися водою без спеціальних дозволів. Реагуючи на вказані порушення, 13 березня прокуратурою внесено 8 подань, у яких поставлено вимогу відшкодувати завдані збитки на суму майже 55 тисяч гривень.

Не залишено поза увагою і діяльність контролюючих органів. Перевіркою встановлено також ряд недоліків у роботі держекоінспекції області при здійсненні нею функції державного контролю у сфері забезпечення охорони надр, використання вод та відтворення водних ресурсів. Зокрема, у плануванні перевірок, складанні документів за їх наслідками, притягнення осіб до відповідальності.

З метою усунення виявлених недоліків, прокуратурою внесено відповідне подання керівництву інспекції.

 

Михайло Гангур,

Закарпатський міжрайонний прокурор

з нагляду за додержанням законів

у природоохоронній сфері

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.