Губернатор Закарпаття засудив міжнаціональні конфлікти

– Будь-яке насилля не має виправдання, а тим більше, якщо воно скоєне через політичні амбіції і направлене проти представників нацменшин, та ще й дітей, – прокоментував нещодавній інцидент з нападом на угорців в Ужгороді голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида. – Закарпаття – толерантний край, тут люди різних національностей віками живуть у мирі та злагоді. Маю надію, таких інцидентів, який стався в Ужгороді, більше не буде.

Також очільник області наголосив, що розділяє обурення угорської спільноти вищезгаданим випадком, та попросив прокуратуру взяти справу на контроль, забезпечити неупереджене розслідування та покарати винних.

 

Довідково: 16 березня 2013 року в Ужгороді невідомі напали на угорських туристів. Нападники ображали угорців та зривали з їхнього одягу кокарди – символ національного свята. Серйозності інциденту надає й те, що серед потерпілих були діти. Генеральне консульство Угорщини в Ужгороді повідомило керівництво області та міста про випадок і звернулося з проханням провести перевірку у справі нападу на угорських туристів.

 

Прес-центр ОДА

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.