Учні Свалявського ПТУ потрапили в міліцію (ФОТО)

На екскурсію у Свалявський райвідділ міліції днями завітали учні Свалявського професійного будівельного ліцею. Юнаки та дівчата мали можливість ознайомитися з особливостями професії міліціонера, умовами вступу до вищих навчальних закладів системи МВС.

 

Інспектор сектору кадрового забезпечення старший лейтенант міліції Сергій Кубаш розповів гостям про організацію роботи райвідділу, специфіку роботи його структурних підрозділів, вимоги до працівників правоохоронних органів, а також про умови вступу до вищих навчальних закладів МВС, відповів на запитання молоді.

Т.в.о.начальника відділу кримінальної міліції у справах дітей старший лейтенант Іван Станкович та оперуповноважений цього підрозділу старший лейтенант Іван Безега розповіли про кримінальну та адміністративну відповідальність. Адже сучасна молодь має володіти необхідними в житті юридичними знаннями, поважати закони та додержуватися їх, що допоможе значно зменшити кількість правопорушень та навчить молодих громадян грамотно захищати себе від незаконних дій.

 

На завершення правоохоронці продемонстрували свою екіпіровку, спорядження та озброєння, розповівши про способи затримання і знешкодження злочинців. Екскурсія сподобалася учням, які на завершення подякували міліціонерам. Дехто з юних гостей висловив бажання пов’язати свою подальшу долю з роботою в правоохоронних органах.--Робота правоохоронця складна, але в той же час цікава і почесна, - підсумовує начальник сектору кадрового забезпечення Свалявського РВ УМВС підполковник міліції Валентин Гончарук. - І серед молоді вона досить популярна. Зокрема, і серед жінок. Шість представниць чарівної статі служать в рядах свалявської міліції. Чимало й бажаючих поповнити наші лави. Звичайно, професія міліціонера - це і ненормований робочий день, і робота зі специфічним контингентом, і досить високі вимоги. Але в той же час – це можливість отримати вищу освіту, робота у згуртованому колективі. Це стабільна заробітна плата і впевненість у майбутньому.

 

 

 

 

Вікторія КІЯК,

Свалявський РВ УМВС

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.