Викладачі та студенти ЗакДУ долучились до обговорення перспектив розвитку транскордонного туризму на українсько-угорському кордоні

Центр українсько-угорського регіонального розвитку спільно з Закарпатською ОДА провели круглий стіл на тему «Актуальні проблеми та перспективи розвитку транскордонного туризму на українсько-угорському прикордонні».

 

22 березня доц. Андрейко В.І. разом зі студентами-бакалаврами факультету міжнародних відносин прийняли участь в обговоренні стану транскордонної співпраці в сфері туризму в регіоні. Свої доповіді під час круглого столу презентували представники місцевих та обласних органів влади, громадських організацій, туристичних асоціацій та бізнес-структур Закарпатської області (Україна) та регіону Саболч-Сатмар-Берег (Угорщина). Учасники торкнулися питань розвитку прикордонної інфраструктури, перетину спільного кордону туристами, розширення існуючих та створення нових транскордонних туристичних маршрутів.

Беручи до уваги законодавчо закріплений курс України на євроінтеграцію та розуміючи важливість транскордонного туризму для забезпечення сталого розвитку прикордонних регіонів, учасники круглого столу ініціювали створення спільної українсько-угорської транскордонної туристичної комісії. Було вирішено розробити рекомендації місцевим органам самоврядування прикордонних територій щодо сприяння спрощенню процедури перетину кордону туристичними групами різних форматів, а також впровадження єдиної європейської системи знакування і маркування туристичних шляхів.

Факультет міжнародних відносин

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.