Інститут інформаційно-комунікаційних технологій представив свої здобутки на міжнародному круглому столі

Інститут інформаційно-комунікаційних технологій Закарпатського державного університету взяв участь у круглому столі європейського проекту «Кластеринг: відкриття дверей для транскордонних кластерів у Словаччині та Україні».

 

Проект "CLUSTERING" спрямований на підготовку аналізу прикордонних регіонів з точки зору можливостей для розвитку і просування транскордонних кластерів та кластерних ініціатив. Круглий стіл проходив 4 квітня 2013 року, на якому ННІ ІКТ представив власні досягнення та розробки координаторам проекту.

Метою проекту є підвищення та зміцнення економічного потенціалу двох транскордонних регіонів, через підтримку розвитку проектів співпраці з відповідними дослідницькими структурами, університетами, підприємствами, організаціями з підтримки бізнесу та регіональною владою.

Основними завданнями Проекту є підвищення рівня знань і зміцнення професійного потенціалу регіональних ключових гравців у двох прикордонних регіонах (Кошицькому краї Словаччини та Закарпатській області України) для розвитку прикордонного співробітництва з акцентом на транскордонних кластерах та кластерних ініціативах як інструменту для сталого розвитку завдяки кооперації.

 

Організатори висловили свою зацікавленість розробками, та запропонували Інституту співпрацю у організації транснаціональних зв’язків з партнерами з Словаччини, серед яких - Кошицький технічний університет, а також вже функціонуючий кластер у галузі інформаційних технологій - Košice IT Valley Association.

 ЗакДУ

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.