Понад 75 % сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, охоплено сімейними формами виховання

У вівторок, 16 квітня, під головуванням заступника керівника краю Михайла Поповича відбулася нарада щодо стану охоплення сімейними формами виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та забезпечення житлом цієї категорії дітей.

Станом на 1 квітня 2013 року на Закарпатті проживає понад 2400 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Більшість дітей (1821 дитина) охоплено сімейними формами виховання, з них: перебуває під опікою/піклуванням та проживає у сім’ях громадян 1473 дитини (61,1%.), 348 дітей (14,4 %) знаходяться на вихованні у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях. На вихованні у інтернатних закладах перебуває 590 дітей.

- Якщо вже так сталося, що дитина залишилася без батьків, - нам потрібно вживати усіх заходів, щоб вона не потрапила до інтернату, - наголосив Михайло Попович. – Необхідно створити умови, щоб дитина була під доглядом опікунів, влаштована у прийомні сім’ї чи усиновлена.

Щодо забезпечення цих дітей житлом, то для вирішення цього питання в області діє Регіональна цільова соціальна програма реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2012 – 2017 роки. Нею передбачено виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво чи реконструкцію будівель з метою створення мережі соціальних гуртожитків або інших видів соціального житла, придбання будинків, квартир, виділення земельних ділянок для забудови, ремонт соціального житла. Щороку на ці заходи передбачено близько 1 мільйона гривень.

 

Прес-центр ОДА

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.