Віктор Янукович підтримав ініціативу початку будівництва перинатального центру на Закарпатті в цьому році

Президент України Віктор Янукович підтримав ініціативу прискорення початку будівництва перинатального центру на Закарпатті. Про це після зустрічі з Главою держави повідомив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Олександр Ледида.

Керівник Закарпатської ОДА доповів Президенту про хід медичної реформи в області. Він зазначив, що в державному бюджеті передбачено фінансування будівництва перинатального центру на 2014 рік. «Ми хотіли б його наблизити», - зазначив О.Ледида. Він поінформував Главу держави, що всі необхідні документи вже зібрано та виділено земельну ділянку. Віктор Янукович підтримав необхідність початку будівництва перинатального центру у 2013 році.

Президент звернув особливу увагу на ситуацію з цінами на ліки та роботу «швидкої допомоги» в області. За словами голови Закарпатської ОДА, з оновленням автопарку робота «швидких допомог» у деяких важкодоступних районах області покращиться. Разом з тим, на базі первинних пунктів надання медичної допомоги в таких районах на постійному чергуванні перебуватиме бригада «швидкої». «Якщо людина звертається по допомогу вдень - працюватиме сімейний лікар, якщо після 18 години - тоді ми підключаємо «швидку допомогу» і вона працює», - зазначив О.Ледида.

Голова Закарпатської ОДА доповів Президентові, що протягом тижня у чотирьох районах області буде введено систему автоматизованого управління «швидкою допомогою» з використанням GPS-навігації.

 

Прес-служба Президента України

Віктора Януковича

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.