На Закарпатті захищають права людей з інвалідністю

Закарпатське обласне товариство інвалідів ВОІ СОІУ 24.04.2013 р. провело навчальний обласний семінар для активу інвалідних організацій області з вивчення та впровадження в життя законів України по реалізації ініціатив Президента України з покращення соціальних стандартів життя інвалідів.

У семінарі взяли участь керівники і активісти районних організацій інвалідів, Закарпатського регіонального центру соціально-трудової реабілітації та професійної орієнтації «Вибір», ГО «Амазонки Закарпаття». Зі змістовними доповідями перед учасниками виступили представники різних відомств. Про необхідність підвищення рівня реабілітації як одного з напрямків покращення життя інвалідів доповіла заступник

директора обласного комплексного центру реабілітації Мирослава Іванівна Скубенич. 

Неабиякий інтерес і чиленні запитання аудиторії викликала доповідь головного спеціаліста відділу державної реєстрації речових прав обласного управління юстиції Візичканич Оксани Іванівни про зміни порядку оформлення права власності. Андрій Андрійович Воробець – директор Закарпатського обласного відділення Фонду соціального захисту населення лаконічно і доступно розповів про те, якими він бачить модернізацію і удосконалення державних служб для надійного забезпечення виконання програм щодо соціального захисту населення. Про захист прав інвалідів на працю доповідала Василина Михайлівна Марко – директор ЗРЦСТРПО «Вибір». 

Жвавість дискусії, нескінченні запитання аудиторії показали необхідність проведення подібних заходів для лідерів організацій, оскільки саме з питаннями про порушення прав найчастіше до них звертаються люди на місцях. Обізнаність у правових питаннях допоможе легше і ефективніше вирішувати наболілі проблеми інвалідів області.

 

 


Любов Пчолинська

"Анонс Закарпаття"

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.