Студентки УжНУ дебютували на літературному вечорі (ФОТО)

Вечір поезії відбувся у днями у приміщенні обласної бібліотеки в Ужгороді. Захід був присвячений літературному дебюту студенток філологічного факультету УжНУ Велерії Зенинець та Катерини Мучички. Протягом дійства молоді поетеси представляли свою творчість, яка демонструє різнобарв’я їхніх світоглядів та глибину почуттів.

 

Першою розповіла про себе і свої творіння студентка першого курсу відділення журналістики Валерія Зенинець. Спершу юна поетеса прочитала чуттєвий вірш про маму, котрий присвятила своїй неньці, а потім продемонструвала присутнім два відеоролики, у яких йшлося про неї та її захоплення, а також про те, якою дівчину бачать її друзі-однокурсники.

 

Окрім віршів, Валерія Зенинець пише й картини. Живописні твори дівчини присутні мали змогу побачити у залі бібліотеки.

 

Потім до слова запросили відомого у краї поета Василя Кузана та доцента кафедри журналістики Володимира Тарасюка, які позитивно відгукнулися про дебютну збірку Валерії «Назад до неба», щиро побажавши дівчині подальших творчих успіхів.

 

Також вірші поетеси читали студентки відділення журналістики Мирослава Шимон та Ірина Левіна, а подруга Валерії Анета Гевеші виконала пісню про маму угорською під супровід гітари.

 

Наступною свою творчість презентувала Катерина Мучичка, яка здобуває фах українського філолога. Власної збірки дівчина поки що не має, але деякі її твори вже опублікували у журналі «Дніпро» та книзі «Online покоління». Вже на початку виступу юна поетеса зізналась, що закохана у слова, тому за неї говоритимуть її вірші.

 

Вона прочитала кілька ліричних творінь, які торкнули душі всіх присутніх, про що свідчили бурхливі оплески, що лунали у паузах між віршами.

 

Окрім Катерини, її твори читали працівники бібліотеки, а потім слово взяла подруга-однокурсниця поетеси, яка розповіла, що однією з перших читає твори Катерини, завжди відчуває їх глибину, і вважає, що на подругу чекає велике поетичне майбутнє.

 

Про творчість дівчини відгукнулися і доцент кафедри української літератури Олександра Ігнатович та Олег Хававчак, які теж побажали юній поетесі творчих злетів.

 

Потім виступила професор кафедри російської літератури Наталія Бедзір, яка зазначила, що літературний шлях – нелегкий і щиросердечно побажала Валерії Зенинець та Катерині Мучичці творчої невичерпності.

 

Наприкінці вечору поетеси-дебютантки відповіли на запитання присутніх, розповівши про те, що і хто їх надихає на творчість, як рідні підтримують їх починання, а також повідали про своїх кумирів у літературі.

 

 

 

 

\

 

 

 

Вікторія Лисюк,

Габріелла Руденко (фото),

студентки відділення журналістки

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.