Підручник, співавтором якого є проректор УжНУ, вийшов німецькою мовою

Підручник «Соціологія сім’ї» (автори - Микола Лукашевич та проректор УжНУ Федір Шандор) услід за україномовним варіантом вийшов друком німецькою мовою.

Як повідомлялося раніше, підручник став першим у цьому році подібним виданням від закарпатських вчених у цьому році.

Підручник затверджено Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України для використання у всіх вищих навчальних закладах, де викладаються спеціальності соціологія та психологія.

У підручнику сім’я досліджена як соціальний феномен, важливий соціальний інститут, соціальна організація та мала соціальна група, які у сукупності визначають дошлюбну та сімейну поведінку людини, первинну соціалізацію особистості.

Тут розглядаються основні категорії, об’єкт і предмет соціології сім’ї та особливості використання соціологічних методів у дослідженнях впливу сімейної сфери на суспільне життя та поведінку людей.

Розглянуто і перспективи розвитку сім’ї під глобальними впливами у контексті національної культури, традицій та звичаїв.

Співавтор підручника Федір Шандор — відомий ужгородський науковець, завідувач кафедри туризму, кандидат соціологічних наук, доцент, в.о. проректора Ужгородського національного університету.


Джерело:УжНУ

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.