Як підтримувати оптимальне сексуальне здоров’я

Стан вашого сексуального здоров’я – це, в першу чергу, наслідок вашого загального стану здоров’я. Відмінне сексуальне здоров’я – показник відмінного здоров’я в цілому.

Ослаблене лібідо може бути, швидше за все, викликано наступним: 

Загальний стан здоров’я
Надмірна вага
Неправильне ставлення до сексу

Що робити, якщо ви страждаєте від чогось з перерахованого вище?

1. Надмірна вага

Якщо у вас надмірна вага, вам необхідно сісти на дієту і суворо дотримуватися її. Інших шляхів вирішення цієї проблеми не існує. У людей з надмірною вагою завжди знижене лібідо. Тому звертайтеся до фахівців і, подобається вам це чи ні, виконуйте їх рекомендації. І незабаром ви відчуєте, що стан вашого сексуального здоров’я поліпшується прямо пропорційно скинутим кілограмам.

2. Фізичні вправи

Фізичні вправи – одна з найважливіших умов підтримки задовільного стану сексуального здоров’я. Щодня намагайтеся давати собі фізичні навантаження, не протипоказані вам (проконсультуйтеся про це у лікаря). В крайньому випадку, гуляйте. Прогулянки – одні з найбільш простих і ефективних фізичних вправ.

Фізично вправи допоможуть вам, в доповнення до дієти, скинути зайву вагу, якщо вона у вас є, підвищать рівень наявності тестостерону в організмі і підсилять лібідо.

3. Продукти, що впливають на потенцію

Включіть в ваш раціон продукти, благотворно впливаючі на потенцію (в рамках дієти, якщо ви дотримуєтеся її). Складіть «червоний список» з продуктів, які не слід вживати в їжу, і «зелений список» з корисних для вас продуктів. Крім продуктів, які не входять у вашу дієту (якщо ви на дієті), «червоний список» повинен включати баранину і яловичину, висококалорійні, консервовані та іншим способом оброблені для тривалого зберігання продукти, міцний алкоголь і все інше, неблаготворно впливає на загальний стан організму. «Зелений список» повинен включати якомога більше свіжих овочів і фруктів, свіжу рибу та зелений чай, наприклад.

4. Робіть паузи для відпочинку

Зверніть увагу на ваш спосіб життя. Ви досить відпочиваєте? Фізичний відпочинок і розслаблення дуже важливі як для загального стану здоров’я, так і для стану сексуального здоров’я. Протягом дня, як би ви не були зайняті, намагайтеся робити короткі паузи для відпочинку. Дуже важливо при цьому досить висипатися.

5. Стрес

Стрес є головною причиною погіршення здоров’я в цілому і сексуального здоров’я зокрема. Вам необхідно навчитися боротьби зі стресом. Зараз у продажу легко знайти відповідну літературу з серії типу «сам собі психолог». Багато чому вас можуть навчити на численних психологічних тренінгах. Не нехтуйте цим.

6. Неправильне ставлення до сексу

Ті чи інші сексуальні дисфункції можуть бути викликані неправильним ставленням до сексу. Якщо ви вважаєте, що секс – це погано, що у вас або у вашого партнера «не вийде», що ви “некрасиві” і вам «не світить», якщо ви соромитеся сексу і не можете вільно поговорити про нього зі своїм партнером, то постарайтеся позбутися такого ставлення. Пам’ятайте також, що сексу треба вчитися. Не нехтуйте літературою і відео про секс, намагайтеся урізноманітнити і розвинути своє сексуальне життя.

 

Джерело: Любов+

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.