Завтра перед судом постане Дмитро Сидор - "духовний" наставник Петра Гецка

У п'ятницю, 5 травня, в Ужгородському міськрайонному суді розпочнеться процес проти настоятеля кафедрального Хрестовоздвиженського собору УПЦ (МП) в Ужгороді протоієрея Димитрія Сидора, якого звинувачують у розпалюванні релігійної ворожнечі.Прокурори Закарпатської обласної прокуратури направила до суду обвинувальний акт щодо настоятеля, одного із соборів в Ужгороді за фактом розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті (ч. 1 ст. 161 КК України).
Розслідуванням встановлено, що протоієрей під час Богослужінь образливо висловлювався з приводу віри та переконань віруючих ПЦУ. Це тривалий час формувало нетерпиме та вороже ставлення у суспільстві.
Нагадаємо, Дмитро Сидор все свідоме життя перебував в різноманітних антиукраїнських політичних силах – «Прогресивних соціалістах» Наталії Вітренко, «Українському виборі» Віктора Медведчука, а на останніх місцевих виборах балотувався в Ужгородську міську раду від «ОПЗЖ».
Сидор всі роки незалежності України використовув своє релігійне положення для втілення в житття ФСБшного проекту «Підкарпатська Русь» та є «духовним» лідером русинських сепаратистів.
Саме Дмитро Сидор вивів у світ самопроголошеного «прем'єр-міністра Підкарпатської Русі» - Петра Гецко, який нещодавно за свою антиукраїнську роботу отримав 20 років ув'язнення (заочно, адже Гецко переховується на московщині).

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.