В ці дні добровольці згадують полеглого побратима Сергія Бурлака

Чотири роки тому під час виконання бойового завдання поблизу Павлополя загинув наш побратим Сергій «Француз» Бурлака. Йому було 39 років.

 Сергій народився 8 вересня 1977-го у селі Новоселиця, що на Буковині, та згодом його сім’я переїхала до Запорізької області. Хлопець змалку ріс непосидючим та допитливим, цікавився історією та медициною. 1996 року закінчив технікум, де навчався на ветеринара. Потім започаткував власний бізнес. Рідні Сергія відзначають його безмежну енергію, якій він завжди шукав застосування, не міг і хвилини просидіти без діла.

 В «Азов» Француз прийшов у лютому 2015 року, маючи за спиною лише ази військової справи. Однак боєць був спраглий до знань та постійно тренувався і навчався як під час організованих занять, так і самостійно. Згодом він прийняв рішення перевестися до розвідки – хотів завжди бути у всьому першим. Сергій ніколи не розповідав рідним, яких дуже любив, подробиці своєї служби, щоб не хвилювати їх. Вдома його чекали мати, дружина та дві донечки.

 Того дня група розвідників, у складі якої перебував Француз, висунулась на виконання бойового завдання. Напередодні під впливом ворожих засобів радіоелектронної боротьби впав наш безпілотник, що патрулював «сіру зону». Група Француза повинна була здійснити вихід та забрати апарат, щоб він не дістався ворогам. Але розвідники натрапили на мінне поле, і одна з мін забрала життя Сергія.

 За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Сергій Бурлака посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

 Пам’ятаємо!
Помстимося!

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.