Тривожна валіза: як підготуватися до надзвичайної ситуації


Тривожна валіза - це загальне поняття базового набору речей, які можуть вам знадобитися за будь-якої екстреної ситуації. Всі речі в тривожному рюкзаку повинні бути новими (і періодично оновлюваними) і не повинні використовуватися в повсякденному побуті. 

Для комплектування краще всього обрати рюкзак, об'ємом не менше 30 літрів. Самі рюкзаки потрібно складати не за принципом «важке внизу», а розподіляти вагу в ньому рівномірно. 

Список необхідних речей
Вміст рюкзаку може бути різним, але ми поспілкувавшись з ДСНС і МВС надаємо основний список необхідних речей. 
1) Важливі документи (свідоцтво про народження, закордонний паспорт, водійське посвідчення, документи про право власності). При можливості зробіть ксерокопії цих документів. Всі документи постарайтесь покласти у воднонепроникні пакети (на крайній    випадок згодяться канцелярські "файлики" або сміттєві пакети). Бажано їх покласти так, щоб їх легко можна було дістати. Бажано також покласти з документами фотографії рідних і близьких.
2) Готівка. У вас завжди (в будь-який час) повинен бути запас грошей. Забудьте про кредитні картки, тільки папірці.
3) Дублікати ключів від будинку та авто.
4) Карта місцевості і перелік сховищ у вашому місті. Перелік тут: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=14VU7WtHmDj3DF2nPVbMBuDM7meXg3Vo6&ll=48.61669674666012%2C22.298965350000014&z=13 
5) Мобільні телефони, зарядні пристрої, павербенки. Також при можливості тримайте біля себе радіоприймач з можливістю прийому УКВ / FM діапазону. 
6) Ліхтарик, а краще декілька.
7) Компас і годинник, так як у випадку НС із вимкненням джерел електроенергії - мобільний телефон не в змозі виконувати дані функції.
8) Мультитул - багатофункціональний інструмент. 
9) Ніж і топірець.
10) Сигнальні засоби (свисток, фальшфейєр).
11) Пакети для сміття ємністю 120 л. Штук п"ять. Може замінити тент, якщо розрізати.
12) Рулон широкого скотчу.
13) Упаковка презервативів (12 штук без коробки, без мастила і ароматизаторів). Придатися може в багатьох ситуаціях.
14) Нитки та голки.
15) Аптечка першої необхідності. Кількість ліків розрахована на надання допомоги не тільки собі, а й оточуючим: • бинти, лейкопластир, йод, вата; • активоване вугілля (інтоксикація); • «Парацетамол» (жарознижувальний); • «Супрастин» (алергія); • «Іммодіум» або "Лоперамід" (діарея); • «Фталазол» (кишкова інфекція). Аптечка повинна складатись індивідуально, в залежності від індивідуальних потреб у ліках.
16) Одяг. Термо-білизна, нижня білизна (2 шт.), шкарпетки бавовняні (2-3 пари), запасні штани, майка, кофта, плащ-дощовик, шапка, рукавиці, шарф. Надійне і зручне взуття.
17) Гігієнічні засоби: зубна щітка і паста, мило, рушник (бажано спресовані, щоб не займати зайвого місця), туалетний папір, сухі та вологі серветки. Жінкам - засоби особистої гігієни. Можна взяти бритву і манікюрний набір.
18) Товари для дітей.
19) Посуд: казанок, фляга, ложка, кружка (краще металева 0,5 л), розкладний стаканчик.
20) Сірники, запальничка, сухе вугілля.
21) Запас їжі на декілька днів. Все, що можна їсти без приготування і що займає мало місця, довго зберігається. Питна вода на 1-2 дні. Висококалорійні солодощі (дуже хороший для цього «Снікерс» та інші батончики, які дотепер використовуються тактичними військовими групами), льодяники.
22) Продукти: • 2 банки з гарною тушонкою; • супові пакети (Мівіна теж підходить); • м"ясні чи рибні консерви. • якщо є місце: будь-яка крупа, макарони, сухі овочеві напівфабрикати.
23) Медичний спирт для дизінфекції, в крайній випадок горілка.

Намет, карімат, спальник - не обов"язкові, але бажані.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.