Чи становить «КМКSZ» таку ж небезпеку державі, як "Руський Блок" в Криму?

Ми не так давно чули про скандали, коли ці партії ніби фінансувалися з-за кордону. З іншого боку, маємо офіційну позицію Віктора Орбана з Угорщини, який каже, що є свої територіальні претензії на Закарпаття. Діяльність таких партій може підігрівати ситуацію. До окупації Криму діяла партія «Руський Блок» Аксьонова. Якби ми класифікували, то назвали б її регіональною партію. Це питання того, чи становлять вони загрозу. «Руський блок» у Криму став загрозою», — каже експерт КВУ.
Щодо «КМКSZ» Партія угорців України, яка у 2015 році об’єднала в собі дві партії – власне КМКSZ і Демократичну партію угорців, то її керівництво до 2013 року підтримувало Віктора Януковича і Партію регіонів, а в 2014 році її голова Василь Брензович став депутатом вже від президентської партії БПП-«Солідарність». Відтоді питання угорської меншини не особливо мусувалося в українському політикумі поки, як пише видання «Високий замок», «Василь Брензович, після відповідних консультацій з представниками Генерального консульства Угорщини в Ужгороді, виголосив у Верховній Раді України полум’яну промову на тему утисків та залякувань представників угорської нацменшини краю. Депутат розповів про «факельну ходу» націоналістичних організацій на площі Шандора Петефі, де, зокрема, лунало провокативне гасло «Мадярів на ножі!» А 2 квітня в українському місті Береговому у приміщенні Закарпатського угорського інституту він же стоячи аплодував представникові українофобської угорської партії Jobbik Дюре Чобо у відповідь на його заклики зробити все, щоб на Закарпатті утворилася русинсько-угорська автономія…»

Як відзначає політолог Олександр Никоноров, угорці Закарпаття мають широку мережу національно-культурних організацій, які не гребують політичною співпрацею з угорськими радикалами та одіозним кумом Путіна Віктором Медведчуком та людиною останнього Іваном Чубірком, який є прихильником «угорсько-русинської автономії».

Хоча, якщо відверто, у випадку з угорськими політичними рухами Закарпаття ситуація може погіршитися лише у випадку приходу до влади в Будапешті ультраправих неадекватів. Втім, та обставина, що Угорщина є членом ЄС і НАТО, все одно мінімізує ризики фінансування угорського сепаратизму в Закарпатті.  
Треба сказати, що агентура ФСБ з забороненої партії "Руський Блок" і нині працює на Закарпатті. 
Антиукраїнську партію очолює відомий в Ужгороді освітянин Сергій Тимко за яким тягнеться ряд політичних, корупційних та сексуальних скандалів.
Та і угорська агентура сьогодні сидить у владних кабінетах Закарпаття. 
Наприклад скандально відомий в Ужгороді земельний аферест Володимир Мильо, який ще літом минулого року потрапив до сайту "Миротворець" через подвійне громадянство но досі працює в Ужгородській міській раді.

рейтинг: 
  • Подобається
  • 2
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.