Двоє ужгородців гідно билися за Україну на відкритому чемпіонаті Японії з Шидокану (ВІДЕО, ФОТО)

 На початку листопада цього року у житті Закарпатської обласної федерації Шидокан відбулася визначна подія. Двох спортсменів, а саме голову федерації Михайла Годинця та його заступника Ірину Годинець було запрошено на 32-ий відкритий чемпіонат Японії з Шидокану, який відбувся у Токіо. 

Такі змагання проводяться щороку, і цього разу на чемпіонаті було представлено понад 200 учасників із 25 країн. Українська команда, яку представило двоє спортсменів — Михайло та Ірина Годинець, у такому чемпіонаті взяла участь вперше. Окрім змагань, спортсмени також взяли участь у дан-тесті.

Команда показала хороші результати як у дан-тесті, так і в змаганнях. Михайло успішно пройшов атестацію на третій дан, Ірина — на перший; на чемпіонаті у розділі full karate (повноконтактний бій) Михайло став срібним призером у важкій ваговій категорії; Ірина виступила у категорії до 60 кг, але у трійку призерок не ввійшла. 

До слова, Шидокан — це повноконтактне бойове мистецтво, яке поєднує в собі карате, тай-кікбоксінг та греплінг (боротьба). У світі цей стиль стає дедалі популярнішим, оскільки його техніка є максимально приближеною до реального життя — дозволеними є удари в голову, захвати та боротьба на землі. Саме за такими правилами витсупають спортсмени на змаганнях. Крім того, у чемпіонаті можуть бути окремі розділи — це full-karate та кікбоксінг (без боротьби, проте із захватами). Михайло Годинець виступив на чемпіонаті саме за цими двома версіями. З правил кікбоксингу Михайлу попався найважчий та найбільший противник — спортсмен із Румунії, зріст якого 197 см, вага — 125 кг (зауважимо, зріст Михайла — 178 см, вага — 82 кг). У цьому поєдинку без очевидної переваги перемогу віддали румунському спортсмену. Після цього бою у Михайла було ще 5 поєдинків за правилами full-karate: у першому Михайло виграв нокаутом від японського фаворита (вага 100 кг); у дрогому бою так само нокаутував противника зі Швеції (вага 110 кг); третій бій виграв від угорця, пославши його в нокдаун; четвертий бій був також із угорським спортсменом, якого Михайло переміг за рішенням суддів; у фінальному поєдинку Михайло зустрівся ще з одним японським фаворитом, з яким провів важкий і насичений бій, і судді перемогу віддали за японця. Загалом, японські майстри відмітили хороший технічний рівень закарпатців на дан тесті і проявлений бойовий дух і майстерність на змаганнях.

Сьогодні Закарпатська обласна федерація Шидокан знаходиться в Ужгороді і налічує понад 70 членів, очолює федерацію Михайло Годинець.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

karpatnews.in.ua

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.