Ціна життя хворих на рак - мільйонні статки закарпатських онкологів

  Ми продовжуємо ділитись інформацією з читачами щодо нашого розслідування по Закарпатському онкодиспансеру. Сьогодні ми розкажемо, які шалені кошти заробляє керівництво закладу на здоров'ї хворих на рак. 
   Ми трошки «порились у спідній білизні» внутрішнього життя закладу і вияснили наскільки  між собою пов’язане керівництво  та залежать одне  від одного.  З'ясувалось, що у ЗОКОД вже більше як 10 років проводять клінічні експериментальні дослідження фармакологічними фірмами, які виробляють медичні препарати. Всі ці дослідження проводяться у важкохворих на рак із 4-ою стадією захворювання, що інколи навіть пришвидшує перебування пацієнтів на цій землі. До цих досліджень залучені майже всі працівники диспансеру - медсестри, лікарі та лабораторії, які отримують додаткову «зарплату» у кілька сотень  гривень в конвертах. А саме ті,  хто безпосередньо співпрацює із фармакологічними фірмами отримують мільйони гривень і  називаються головними дослідниками. І це три людини:

1) Русин А.В.- головний лікар ЗОКОД



2) Жолудєва Л.О. - заступник головного лікаря із організаційно методичної роботи, забезпечення функціонування популяційного та лікарняного канцер-реєстрів



3) Рішко М.Ф. - асистент кафедри онкології  УжНУ

А прикриває цю діяльність професор Чобей С.М., який є другом сім’ї Русинів і  головою  етичної комісії та моніторингу  дотримання прав пацієнтів, що беруть участь у багатомільйонному бізнесі на клініко-експериментальних дослідженнях.

Але не всі підтримують таку «діяльність» керівництва над пацієнтами і тому з такими «неугодними»  швидко розбираються. Прикладом стало нещодавнє звільнення онкохірурга  Ігната В.І. комісією, створеною з бізнес-партнерів Русина А.В., які тільки за цей рік нажилися мільйонами на горі пацієнтів. Як з’ясувалось, склад комісії постійно змінювався, бо три члени комісії, зрозумівши, що там «погано пахне», зразу вийшли з неї, і в кінці результати , які влаштовували головного лікаря підписали його партнери по бізнесу та «боржники», а саме: професор Чобей С.М., Жолудєва Л.О. та Солодовнік О.П., якого нещодавно прийняли «по блату» на роботу разом з його дружиною.
Але цей випадок з Ігнатом В.І.. (ред. - 4 випадки смерті пацієнтів) мала розглядати медична рада закладу. Незважаючи на  наказ МОЗ України №69 від 05.02.2016р., Русин А.В. до цього часу її так і не створив, чим ігнорує законодавство. Саме ця рада, яка займається  організацією клініко-експертної оцінки якості надання медичної допомоги та медичного обслуговування і повинна була розглядати цей випадок, а не штучно створена комісія головним лікарем, що склалася з його «ручних» підлеглих.




Виникає питання наскільки довго на здоров’ї хворих будуть наживатися такі «лікарі» і скільки ще буде звільнено висококваліфікованих працівників для задоволення свого «грошового апетиту».

Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.